Līvānu novads pārstāvēts starptautiskās izstādēs

Somijas starptautiskajā izstādē „MATKA 2014”, kas norisinājās no šī gada 16. janvāra līdz 19. janvārim Helsinkos, par tūrisma iespējām Līvānu novadā un Latgalē, iepazīstināja Latgales mākslas un amatniecības centra vadītāja Ilze Griezāne un Līvānu tūrisma organizatore Astērija Vucēna, Tūrisma attīstības Valsts Aģentūras (TAVA) organizētajā kopīgajā Latvijas stendā. Izstāde „Matka” (tulkojumā no somu val. – „Ceļojums”) tradicionāli ir viena no pirmajām izstādēm uz kuru dodas tūrisma nozares pārstāvji un speciālisti. Šogad uz izstādi Somijā devās arī bijušais premjerministrs Valdis Dombrovskis, kas piedalījās izstādes laikā organizētā paneļdiskusijā un apskatīja arī Latvijas organizētos stendus.
Savukārt februāra sākumā, Latgales mākslas un amatniecības centra speciāliste, Inese Butlere devās pārstāvēt Līvānu novadu un Latgales reģionu uz Ziemeļvācijas vienu no visvairāk apmeklētajām starptautiskajām tūrisma izstādēm „Reisen Hamburg” Hamburgā, savukārt tajā pašā laikā no 7. līdz 9. februārim Rīgā Latgales reģiona attīstības aģentūras kopīgajā Latgales stendā Līvānu novadu prezentēja Latgales mākslas un amatniecības centra kultūras tūrisma organizatore Inita Paegle un Līvānu novada tūrisma organizatore Astērija Vucēna. Līvānu novada speciālisti trīs dienu garumā izstādes apmeklētājiem stāstīja par apskates objektiem Līvānu pilsētā un novadā, aktīvās atpūtas iespējām, naktsmītnēm, tradīcijām un pasākumiem. Pirmo reizi šāda veida izstādē tika prezentēts Līvānu firmas ēdiens „Dubnas un Daugavas akmeņi”. Ēdienu prezentēja un ļāva nobaudīt firmas ēdiena autores – kafejnīcas „Sipres” pavāres.
Jaunā tūrisma sezona tuvojas, cerams, ka speciālistu dalība izstādēs sekmēs Latvijas un ārzemju tūristu pieplūdumu Līvānu novadam, un Latgales reģionam kopumā.