Līvānos – jauns risinājums iedzīvotāju informēšanā

Noslēgusies projekta „Elektroniskā informācijas stenda iegāde un uzstādīšana Līvānos” realizācija, ko kopš 2014.gada 25.septembra Līvānu pilsētas centrā darbojas elektroniskais LED ekrāns, kas turpmāk ikvienu garāmgājēju informēs par novada aktualitātēm.

LED ekrāns ir 5,3 m2 liels, tā kopējais svars ir 153 kg, elektroenerģijas patēriņš ir 340 W/m2. Tas ir īpaši piemērots uzstādīšanai ārā, jo var darboties neatkarīgi no āra gaisa temperatūras un klimatiskajiem apstākļiem. Ekrāns ir apdrošināts un aprīkots ar video novērošanas kamerām, lai nodrošinātos pret iespējamo vandālismu.

LED ekrāns darbojas diennakts režīmā, tajā ir pieejama informācija par kultūras un izklaides pasākumiem, deputātu pieņemšanām, sabiedriskajām apspriešanām, izlaidumiem, iedzīvotāju sapulcēm, vakancēm, tūrisma un vietējās uzņēmējdarbības piedāvājumu.

Ekrāna uzstādīšanai ir izraudzīta vieta, kur norisinās vislielākā iedzīvotāju kustība – pašā Līvānu pilsētas centrā, skvērā blakus centrālajai Rīgas ielai un Līvānu novada domes administratīvajai ēkai, ko ik dienas apmeklē iedzīvotāji, kuri dodas uz domi, sociālo dienestu, VID, VSAA, slimnīcu, apmeklē ģimenes ārstus.

Ideja par šāda projekta izstrādi radās Līvānu novada pašvaldībai, apzinoties, ka tikai ar tradicionālajiem informācijas kanāliem mūsdienās nepietiek. Iedzīvotājiem ne vienmēr ir laiks regulāri ielūkoties pašvaldības interneta mājaslapā vai izlasīt vietējo laikrakstu. Multimediālie risinājumi bieži ir daudz efektīvāki. Līvānu novada pašvaldība arī līdz šim saziņai ar iedzīvotājiem izmantoja gan tradicionālos medijus, gan tiešo komunikāciju sociālajos tīklos.

„Pašvaldība nedrīkst tikai sēdēt un gaidīt, kad iedzīvotāji meklēs informāciju. Ir jādomā plašāk. Tāpēc radās doma svarīgāko informāciju „iznest uz ielas” un pasniegt iedzīvotājiem saturiski un vizuāli ērti uztveramā veidā”, atzīst Līvānu novada domes Sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru daļas vadītāja Ginta Kraukle.

Līdztekus realizējot arī pilsētas skvēra rekonstrukcijas projektu, pilsētnieki iegūs vēl vienu sakārtotu objektu, kur atpūsties un reizē iegūt jaunāko informāciju no LED ekrāna. Līdzās ekrānam būs izvietoti soliņi, iekārtoti apstādījumi, zālieni.

Projekta mērķis ir sekmēt lauku dzīves telpas un iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanu Līvānu novadā, nodrošinot kvalitatīvas un savlaicīgas informācijas pieejamību par kultūras, sporta u.c. pasākumiem un notikumiem gan vietējiem iedzīvotājiem, gan novada apmeklētājiem. Kopējās projekta izmaksas ir EUR 20 587,79 (t.sk. attiecināmās izmaksas: EUR 17 014,70, neattiecināmās izmaksas: EUR 3573,09, pieprasītais publiskais finansējums (90% no attiecināmajām izmaksām) – EUR 15 313,23, Līvānu novada domes līdzfinansējums (10% no attiecināmajām izmaksām un neattiecināmās izmaksas) – EUR 5274,56. Projekta realizācijas termiņš: 2014.gada 26.septembris

Projekts tiek īstenots biedrības „Preiļu rajona partnerība” izsludinātā Lauku attīstības programmas 2007.-2013. gadam 4 ass. 413. pasākuma “Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju ieviešanas teritorijā” konkursa ietvaros.
Projekta Nr.13-03-LL12-L413204-000017

Informāciju sagatavoja
Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru daļa
ginta.kraukle@livani.lv; 65307270; 29492184