Līvānos aizvadīta Muzeju nakts 2014

Latgales mākslas un amatniecības centrs Muzeju nakts aktivitāšu programmu gatavoja Vislatvijas Muzeju nakts tēmas „Sarkanā krāsa – dzintars” ietvaros.
Ekspozīcijā „Amatnieki Latgalē” bija iespēja spēlēt galda spēles un minēt atjautības uzdevumus, kur jāmeklē apslēptie vārdi, kas saistīti ar dzintaru. Līvānu stikla muzeja ekspozīcijā apmeklētāji varēja mēroties spēkiem liekot puzles uz ātrumu. Arī puzles bija tematiskas, uz tām attēloti savulaik stikla fabrikā ražoti stikla trauki ar nosaukumiem „Dzintarzeme” un „Dzintars”. Darbnīcās valdīja radoša atmosfēra: keramikas darbnīcā katram bija iespēja oļus pārgleznot par dzintara gabaliem, tekstilmākslas darbnīcā piešūt kādu pogu pie pogu gleznas, kas attēlo izskalotu dzintaru pludmalē, savukārt konferenču zālē ikvienam bija iespēja iekust dzintarā – nofotografēties aiz izgaismota audekla. Pasākuma laikā paticoties apmeklētāju atsaucībai ik pa laikam tika lasīta Imanta Ziedoņa „Dzintarainā pasaka”, ļaujot ik katram vēl vairāk iejusties Muzeju nakts tematikā.
Arī izstāžu zālē neiztika bez dzintara tēmas. Visi līvānieši jau kādu laiku pirms Muzeju nakts tika uzrunāti un aicināti piedalīties kopīgā dzintaru izstādē. Uzsaukumam atsaucās 19 līvanieši, kas kopā uz izstādi sanesa 134 dzintara izstrādājumus. Izstādi papildina noderīga informācija par dzintaru, tā rašanos, nozīmi Latviešu kultūrā, fiziskajām un ķīmiskajām īpašībām.
Dalība muzeju nakts aktivitātēs daudziem Latgales mākslas un amatniecības centra apmeklētājiem jau ir tradīcija. Kopumā Latgales mākslas un amatniecības centru nenogurstoši, līdz pat pusnaktij, apmeklēja aptuveni 650 apmeklētāji, kas kalpo par dzinuli jaunām iecerēm uz nākošo Muzeju nakti 2015.