Latgales reģions tika pārstāvēts starptautiskajā tūrisma izstādē “MITT 2014” Maskavā

No 19. līdz 22. martam Maskavā, centrālajā izstāžu kompleksā “Ekspocentrs” norisinājās 21. starptautiskā tūrisma izstāde „MITT 2014”. Izstāde MITT tiek uzskatīta par vienu no piecām nozīmīgākajām tūrisma nozares izstādēm pasaulē. Šogad izstādē piedalījās vairāk nekā 2000 tūrisma kompāniju no 198 pasaules valstīm.

18.martā, dienu pirms izstādes sākuma, Latvijas vēstniecībā Maskavā notika arī neliela preses konference, kurā apmēram trīsdesmit žurnālistus iepazīstināja ar Latvijas tūrisma aktualitātēm. Tatjana Kozačuka, Krāslavas novada TIC vadītāja, iepazīstināja klātesošos ar Latgales reģiona jaunumiem, uzsverot speciāli Maskavas tirgum izstrādāto 5 dienu gastronomisko maršrutu ar iespēju nogaršot visdažādākos Latgales kulinārā mantojuma ēdienus un dzērienus.

Šogad izstādes „MITT” partnervalsts bija Itālija, kas Maskavā startēja ar milzīgu stendu. Blakus Itālijas stendam atradās Latvijas dizaina ziņā pievilcīgais stends „Latvia. Otdohņi bez sujeti” (Izbaudi Latviju nesteidzoties!) un kaut vai tāpēc vien apmeklētāju straume to pamanīja un pie tā labprāt apstājās. Stends bija 72 kvadrātmetrus liels ar 28 darbavietām.

Strādājot pie kopīgā Latvijas nacionālā stenda, ko organizēja Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu, Latgales pārstāvji uzsver, ka šogad no stenda apmeklētāju puses bijusi interese iepazīties ar gastronomiskā tūrisma piedāvājumiem, tieši ar to, kas saistās ar ekoloģiski tīriem produktiem, reģionālo ēdienu baudīšanu, alus brūvēšanu, maizes cepšanu, vīna darīšanu, siera siešanu, saldumiem un citiem piedāvājumiem.

Latgales reģionu šajā izstādē pārstāvēja Krāslavas novada TIC vadītāja Tatjana Kozačuka, Ludzas novada TIC vadītāja Līga Kondrāte, Preiļu novada TIC speciāliste Inese Martinkus, kā arī Daugavpils Marka Rotko mākslas centra pārstāvji Viktorija Kozlovska un Žanna Muravska.

Latgales reģiona tūrisma speciālisti izstādes apmeklētājiem piedāvāja ne tikai Latgales novadu informatīvās brošūras, bet arī bija sagatavojuši 5 dienu gastronomisko maršrutu, kas garantē nesteidzīgu un kvalitatīvu atpūtu Latgalē, nobaudot kulinārā mantojuma ēdienus un dzērienus. Savukārt, Latgales tūrisma piedāvājuma jaunums – Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs tūristus aicināja iepazīties ar pasaules slavenā mākslinieka abstraktā ekspresionisma pamatlicēja Marka Rotko oriģināldarbiem, kā arī citām organizētajām izstādēm un citu mākslinieku darbiem.

Daži no Latgales stenda apmeklētājiem, kuri jau ir bijuši mūsu skaistajā reģionā, atzīst, ka latgalieši var lepoties ar Latgales zilajiem ezeriem, viesmīlīgajiem cilvēkiem, kā arī garšīgo un ekoloģisko ēdienu. Šādu piedāvājumu ļoti trūkst tādā lielā pilsētā kā Maskavā!

Preses relīzi sagatavoja
Tatjana Kozačuka
Krāslavas novada TIC vadītāja
+371 26395176
tic@kraslava.lv