Latgales reģions godam pārstāvēts starptautiskajā tūrisma gadatirgū Balttour 2014 (video)

No 7. līdz 9. februārim izstāžu centrā Ķīpsalā norisinājās 21. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus Balttour 2014, kurā savu tūrismu piedāvājumu prezentēja arī Latgales reģions.

Latgales dalību izstādē nodrošināja Latgales plānošanas reģions un Latgales Reģiona attīstības aģentūra sadarbībā ar Latgales reģiona pašvaldībām.

Šī gada izstādē Latgales reģions piedalījās, liekot uzsvaru uz kulinārā mantojuma tradīcijām, tāpēc īpašu baudījumu, apmeklējot Latgales reģiona stendu, guva tieši gardēži! Viesmīlīgās saimnieces no Aglonas cienāja izstādes dalībniekus ar kļockām, guļbešnīkim, bļīnim, šmakauceņu! Tāpat izstādē varēja nogaršot jau visiem labi zināmo z/s Kalni upeņu un aveņu vīnu un marmelādi! „Latgaļu golds” pārstāvji piedāvāja īsto diētisko speķi no Latgales, z/s „Rūķīši” cienāja izstādes apmeklētājus ar kūpinātiem samiem un karpām, savus gardumus piedāvāja arī etnogāfiskais muzejs „Andrupenes lauku sēta”, bet ar mājas alu izstādes apmeklētājus cienāja viens no labākajiem Latgales aldariem Dainis Rakstiņš! Neviena Balttour izstāde nav iedomājama bez garšīgajām un smaržīgajām z/s Kurmīši zāļu tējām un Valda Pauliņa darinātajiem podiem! Par muzikālo pavadījumu parūpējās kapela „Sābri” no Kārsavas novada!

Latgales reģionu izstādē pārstāvēja arī skaistā daugavpiliete – Miss Tourism Queen International 2013 uzvarētāja Alise Miškovska. Alises sasniegumi ir vērā ņemami, un tas ir liels gods, ka viņa šajā izstādē pārstāvēja savu reģionu, protams, piesaistot Latgalei vēl lielāku uzmanību izstādes apmeklētāju vidū.

Kopumā Latgales reģiona stendā strādāja vairāk par 100 cilvēkiem – tūrisma informācijas centru darbinieki, amatnieki, sadarbības partneri no Krievijas un Baltkrievijas.

„Latgalē allaž ir dzīvojuši sirsnīgi un dzīvespriecīgi cilvēki, un ir liels prieks vērot šo saliedētību un draudzību izstādes laikā,” stāsta Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs. „Latgales plānošanas reģiona vārdā izsaku lielu pateicību visiem dalībniekiem par ieguldīto darbu un visām Latgales pašvaldībām par atbalstu!”

Šajā gadā Latgales reģions kopumā tiks pārstāvēts 11 starptautiskajos tūrisma gadatirgos. Izstādes jau notikušas Utrehtā, Helsinkos, Viļņā un Hamburgā, un tuvākajā laikā notiks arī Tallinā, Minhenē, Maskavā, Sanktpēterburgā, Minskā un Varšavā.

Latgales Reģionālās Televīzijas sižets (latviešu val.):

” Dautkom TV” sižets (krievu val.):

Latgales reģiona dalība starptautiskajā tūrisma gadatirgū Balttour 2014 šogad notiek divu pārrobežu projektu ietvaros – projekta „Tour de Latgale and Pskov” ELRI-129, kas tiek īstenots Igaunijas, Latvijas un Krievijas pārrobežu sadarbības programmas Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta 2007 – 2013. gadam ietvaros un projekta „Kulināro pakalpojumu uzlabošana Latgales un Vitebskas reģionos, pamatojoties uz kulinārā mantojuma koncepciju” (BELLA CUISINE) (LLB-2-266), kas tiek īstenots Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros, tāpēc savu tūrisma piedāvājumu vienotā stendā kopā ar Latgales reģionu popularizēs sadarbības partneri no Vitebskas apgabala (Baltkrievija) un Pleskavas apgabala (Krievija).

Informāciju sagatavoja:
Edgars Kluss
LPR sab. attiecību speciālists
+371 26541180
edgars.kluss@latgale.lv