Jau trešo gadu Preiļos jauniešiem norisinājās ielu deju festivāls „Royal Jam”

Divas dienas Preiļos skanēja break dance, hip hop deju un bītboks ritmi , jo 22.un 23.novembrī Preiļos jau trešo gadu norisinājās ielu deju festivāls „ROYAL JAM ”. Festivālā savu deju māku rādīja vairāk kā 60 dalībnieki no visas Latvijas. Konkursā piedalījās gan Preiļu jaunieši, gan dalībnieki no Daugavpils, Rīgas, Rēzeknes. Dalībnieki tika pārstāvēti dažādās jauniešu vecuma grupās no 12 līdz 30 gadiem.

Festivāla organizators arī šogad bija Hip hop kultūras pārstāvis un aktīvs jaunietis no Preiļu novada – Ņikita Turubanovs jeb Bboy Elegant.

Festivāla pirmajā dienā 22.novembrī no plkst. 21.00 norisinājās „Royal Jam PRE-PARTY” biedrības PAKAC telpās, Liepu ielā 2a Preiļos.Vakara viesus priecēja īpašais viesis – bītboks grupa „We are family”. Par deju ritmiem rūpējās DJ Zazzy, kā arī norisinājās dažādi konkursi un sponsoru balvu izspēle.

Festivāla galvenie dejotāju turnīri norisinājās 23.novembrī Preiļu novada Kultūras centrā no plkst. 12.00 vairākās nominācijās: 2×2 Hip Hop/Breaking; CrewxCrew Beginner Breaking; 7 to smoke Hip Hop/ Breaking. Muzikālo pavadījumu nodrošināja DJ Sergucci un viesdīdžejs no Baltkrievijas DJ Nomark. Konkursa norisi organizēja un vadīja MC Tarass un Elegant.

Konkursu vērtēja profesionāla un kompetenta žūrija: Chris (Getto Dance Academy), Sanchezz (Stop Time Dance Studio), Mayke (Submission Crew) no Igaunijas, An Juicy (Depils Originals)

Ielu deju ritmi piepildīja Preiļu novada Kultūras centru visas dienas garumā, jo deju cīņas tiešām bija interesantas un iespaidīgas. Katrs dalībnieks rādīja savu labāko sniegumu ielu deju stilos.

Vakarpusē notika dalībnieku apbalvošana. Konkursa galvenās balvas bija īpašas – Latgales māla šķīvji ar festivāla emblēmu, kuri tika izgatavoti Preiļos P.Čerņavska keramikas mājā īpaši šim festivālam. Dalībniekiem tika pasniegti diplomi un citas atbalstītāju balvas.

Royal Jam deju cīņu rezultāti ir sekojoši:
• Nominācijā Breaking 2×2
1.vieta Illa Rock&Sainty;
2.vieta Maja&Wii

• Nominācijā Hip Hop 2×2
1.vieta Julia&Karina
2.vieta Dima&Vadim |Stop Time Dance Studio

• Nominācijā Crew vs Crew (Breaking beginner)
1.vieta Factory Kings&Queenz |Daugavpils
2.vieta Start the panic crew |Rēzekne

• Nominācijā – 7to smoke Breaking
1.vieta bboy Risbo | Motion Bang Crew

• Nominācijā – 7to smoke Hip Hop
1.vieta Vadim |Stop Time Dance Studio

Liels paldies par sadarbību un atbalstu Preiļu novada domei, Ghetto Games, Ghetto Dance acadamy, Preiļu novada Kultūras centram, Preiļu novada Jauniešu informācijas punktam, jauniešu biedrībai Pakac, Express Picai, viesnīcai „Preiļi”, Hood shop, Emandme, Em Studio, P.Čerņavska keramikas mājai (īpaši A.Čerņavskim un R.Andersonam) un visiem festivāla atbalstītājiem un brīvprātīgajiem palīgiem konkursa organizēšanā un norisē.

Īpašs paldies Preiļu jaunietim Ņikitam Turubanovam, kurš pats ir aktīvs dejotājs un šī festivāla idejas autors un organizētājs!

Informāciju sagatavoja:
Preiļu novada Jaunatnes lietu speciāliste
Santa Ancāne
T: 29327010