Iepazīsti Rēzekni caur dažādām sajūtām!

No 7. līdz 9.februārim 21.starptautiskajā tūrisma izstādē-gadatirgū „Balttour 2014” izstāžu centrā Ķīpsalā arī rēzeknieši prezentēs dažādas kultūras baudīšanas iespējas. Rēzeknes stendā izstādes apmeklētāji aicināti gūt pozitīvas emocijas un iepazīt pilsētu Latgales sirdī caur dažādām sajūtām – pasmaržojot un pagaršojot, pataustot un ieklausoties, ieskatoties un ļaujoties pārsteiguma priekam.

Vizuālajā noformējumā atpazīsiet Rēzeknes jaunos tūrisma objektus – Austrumlatvijas koncertzāli jeb Latgales vēstniecību GORS un Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru „Zeimuļs”, bet emocionāli varēsiet izbaudīt bagātīgu skaņu un krāsu gammu.

7.februārī visi aicināti izlocīt kājas jautros dančos kopā ar postfolkloras grupu „Rikši”, bet 8.februārī ar muzikālām improvizācijām priecēs kolorīta mākslinieku grupa „Šiški i Tabačok”. Būs iespēja vērot podnieka Mihaila Sabanska paraugdemonstrējumus vai gūt priekšstatu, kā Andreja un Aleksandra Rezvovu izpildījumā top aerografikas zīmējumi. Pagājušā gadā Rēzeknē lielu atsaucību guva dzīvo skulptūru dārza svētki, ar vienu no dzīvajām skulptūrām varēs nofotografēties arī izstādes laikā. Nu jau vairākus gadus pēc kārtas Rēzeknes pilsētas svētkos bērnu ratiņu parādē skatītājus ar izdomu pārsteidz vecāki, 9.februārī arī izstādē Ķīpsalā varēs apbrīnot bērnu ratiņu krāšņās pārvērtības.

Šovasar Rēzeknē paredzēti vairāki festivāli, kuros noteikti varēs atpūsties, iesaistīties radošās darbnīcās un izbaudīt latgaliešu viesmīlību, tāpēc sīkāk par katram interesējošiem pasākumiem un vietām, kur izbaudīt dažās sajūtas, stāstīsim izstādes laikā.



FOTO:
Dzīvās skulptūras Rēzeknē, 2013.g.maijs. A.Tolopilo foto
Bērnu ratiņu parāde Rēzeknes pilsētas svētkos, 2013. A.Tolopilo foto
Muzicē „Šiški i Tabačok” (Шишки и Табачок), 2013. D.Bernānes foto

Informāciju sagatavoja Maija Upeniece,
pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs”
reklāmas speciāliste
Tālrunis 26106775