Daugavpils mašīnbūves uzņēmums „Zieglera mašīnbūve” saņēmis Swedbank finansējumu biznesa attīstībai

Viens no desmit lielākajiem eksportējošajiem uzņēmumiem Latgalē, metālapstrādes un mašīnbūves SIA „Zieglera mašīnbūve” saņēma 2,9 miljonu EUR aizdevumu no Swedbank uzņēmuma attīstībai un jaunu biznesa projektu uzsākšanai.

Finansējums tiks izmantots arī apgrozāmo līdzekļu apjoma palielināšanai, nodrošinot uzņēmuma pāreju uz patstāvīgāku darbību, nodrošinot arī ražotās produkcijas realizācijas funkcijas.

„Šis projekts mums ļaus uzlabot mūsu konkurētspēju un ilgtspēju, kā arī būtiski uzlabos mūsu tirdzniecības stratēģiju, palielinot klientu skaitu, piesaistot jaunus interesantus projektus un produktus, bagātinot mūsu produkcijas sortimentu. Tas īstenos mums tik svarīgo mērķi kļūt par plašāka kompleksa lauksaimniecības tehnikas produktu piegādātāju un izlīdzināt ražošanas sezonalitāti, kas savukārt izlīdzinās ražošanas noslogošanu un likviditātes nevienmērību. Prieks sadarboties ar banku, kuras biznesa filozofija sakrīt ar mūsdienīgu uzņēmēju gaidām. Visā projekta sagatavošanas laikā esam saņēmuši ļoti profesionālus padomus biznesa attīstībai un īpaši atzīmējam augsto kultūru sadarbībā ar mums kā klientu,” Tatjana Morenko, SIA „Zieglera mašīnbūve” valdes locekle.

„Esam gandarīti būt „Zieglera mašīnbūves” partneris uzņēmuma tālākās attīstības posmā. Novērtējot uzņēmuma vairāk nekā 15 gadu laikā īstenoto attīstības virzību, jāatzīmē tā spēja mainīties līdzi laikam, pārorientēt ražošanu uz aktuāliem produktiem, saglabājot uzņēmuma ilgtspējīgas darbības stratēģiju,” saka Ieva Vīgante, Swedbank Uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītāja. Savukārt Edgars Lipiņš, Swedbank korporatīvo klientu attiecību vadītājs, piebilst, ka Daugavpils mašīnbūves un metālapstrādes flagmanis „Zieglera mašīnbūve” ir labs piemērs tālredzīgai biznesa plānošanai un produkcijas kvalitātei, ko novērtē starptautiski atzīti zīmoli.

Uzņēmums „Zieglera mašīnbūve” savu darbību Daugavpilī uzsāka 1997.gadā. Patlaban tas ražo gan detaļas, gan gala produktus lauksaimniecības sektoram – elektriskos un hidrauliskos rapšu dalītājus un dozētājiekārtas, kukurūzas pļaujmašīnas un pacelšanas iekārtu sastāvdaļas, tās piegādājot tādiem pasaulē zināmiem lauksaimniecības tehnikas ražotājiem kā CLAAS, CASE, New Holland, John-Deere un Kuhn. Kompānija ražo arī kabeļu savienojumus automašīnu drošības spilveniem un parkošanās sensoros, kurus savās automašīnās uzstāda pasaules lielākie auto ražotāji, tostarp Opel, Volkswagen, SAAB, Renault, Toyota, Volvo un Ford.

Papildu informācijai:
Kristīne Jakubovska
Swedbank komunikācijas virziena vadītāja
Tālr.: 67444560, 29128208
E-pasts: Kristine.Jakubovska@swedbank.lv