Daugavpilī notiks “ZZ Čempionāta” pusfināls

Ceturtdien, 8.maijā, Daugavpils Olimpiskajā centrā norisināsies Latvijas vērienīgāko sporta un prāta spēļu “ZZ Čempionāts 2014” trešais pusfināls. Tajā par iespēju iekļūt lielajā finālā sacentīsies 96 klases. “ZZ Čempionātu” jau astoto gadu rīko sarunu karte “Zelta Zivtiņa” sadarbībā ar jauniešu organizāciju “Avantis”.

Latgales reģiona pusfināla sacensībās visplašāk tiks pārstāvētas tādas pilsētas kā Daugavpils, Rēzekne, Preiļi un Jēkabpils. No Daugavpils pusfinālā startēs 16 klases, Rēzekni pārstāves 14 komandas. No Preiļiem uz sacensībām Daugavpilī dosies 9 komandas, savukārt no Jēkabpils un Rugāju novada – pa piecām klašu komandām. Pusfinālā Daugavpilī piedalīsies komandas arī no Līvāniem, Kokneses, Ludzas, Lubānas un citām vietām. Visu skolu un klašu saraksts, kas piedalīsies Latgales pusfinālā Daugavpilī, pieejams šeit: bit.ly/1mH8skR.

Sacensības norisināsies visas dienas garumā trīs klašu grupās – 4.-5., 6.-8. un 9.-12. klases. Pildot atraktīvus un sportiskus uzdevumus trīs etapos, skolēni sacensībās demonstrēs savu spēju sadarboties komandā un pielietot katra talantus un erudīciju. No pusfināla uz lielo finālu Rīgā 31. maijā tiks spēcīgākās un vienotākās 33 klases.

“ZZ Čempionāta” sacensības vadīs Uģis Joksts, sacensību starplaikos skolēnus izklaidēs basketbola triki “Mixtyper” izpildījumā, bet par iesildīšanos rūpēses dejotāji no “JVClubs Dance Company”. Būs sastopami ZZ varoņi – Zī un Zē –, kā arī atraktīvais ZZ Čempionāta talismans – ZZ Lācītis.

Šogad “ZZ Čempionātam” saņemts rekordliels pieteikumu skaits – pieteikušās vairāk nekā 2000 klases. Lai kvalificētos pusfinālu sacensībām, skolēniem kopīgiem spēkiem bija jāizpilda radošais mājasdarbs “Labā misija”, paveicot ko labu savai skolai, pilsētai vai ciematam. Pēc iesūtīto video izvērtēšanas tika noskaidrotas klases, kuras sacentīsies pusfinālā.

Uzdevums vienoties laba darba veikšanā skolēniem bijis īpaši saistošs – iesniegto mājasdarbu skaits šogad ir augstākais sacensību vēsturē. Mēneša laikā vairāki desmiti tūkstoši skolēnu visā Latvijā paveikuši 1200 labus darbus pirmā posma – uzdevuma “Labā misija” – ietvaros. Skolēni uzlabojuši savas skolas un pilsētas vidi, apmeklējuši patversmes un sociālās aprūpes namus, kā arī sagādājuši patīkamus pārsteigumus apkārtējiem.

450 klases visā Latvijā sagādājušas patīkamus pārsteigumus skolotājiem un skolasbiedriem, sakārtojuši un uzkopoši skolas telpas. Skolēni sakopuši un labiekārtojuši 190 parkus, bērnu laukumus un citas savas pilsētas vietas. Tāpat skolēni apciemojuši vairāk nekā 200 bērnunamus, bērnudārzus un sociālās aprūpes centrus, iepriecinot bērnus un vecos ļaudis gan ar pašceptiem gardumiem, gan paštaisītām rotaļlietām. Vairāk nekā 100 klases visā Latvijā devās uz dzīvnieku patversmēm, uzkopjot tās un iepriecinot to iemītniekus.

Skolēni “ZZ Čempionātā” cīnīsies par Latvijas radošākās, vienotākās un sportiskākās klases titulu un vērtīgām balvām. Šogad pirmās vietas ieguvēji katrā klašu grupā saņems īpaši grandiozu balvu – aizraujošu lidojumu ar privāto lidmašīnu uz Berlīni no saldējums “Premia”. Otrās vietas ieguvēji balvās saņems jaunākos Huawei viedtelefonus Ascend G6 LTE visai klasei, savukārt trešo vietu ieguvēji dosies eksursijā uz zinātnisko centru AHHAA Igaunijā.

“ZZ Čempionāta” ietvaros maijā paredzēti vēl divi pusfināli – Rīgas reģiona skolēni sacensībās tiksies 12.maijā Rīgā, savukārt Kurzemes skolēni par vietām finālā cīnīsies 14.maijā Kuldīgā. Sižetus no katra pusfināla varēs redzēt Tvplay.lv sadaļā “ZZ Čempionāts”.

Par “ZZ Čempionāts”

Latvijā vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles “ZZ Čempionāts” organizē “Tele2” sarunu karte “Zelta Zivtiņa” sadarbībā ar jauniešu organizāciju “Avantis” kopš 2007. gada. Pērn “ZZ Čempionātā” piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – gandrīz 60 000 skolēnu jeb 85% Latvijas skolēnu. Katru gadu pieaugošais dalībnieku skaits apliecina “ZZ Čempionāta” pievienoto vērtību Latvijā un skolēnu interesi un vēlmi nodarboties ar sportiskām un attīstību veicinošām aktivitātēm. Biedrība “Latvijas Pasākumu producentu asociācija” ir atzinusi “ZZ Čempionātu” par labāko bērnu un jauniešu pasākumu Latvijā 2012. gadā.

“ZZ Čempionāts 2014” norisināsies trīs posmos – mājasdarba izpilde, pusfināli un fināls. Sacensības noritēs trīs klašu grupās: 4.-5., 6.-8. un 9.-12. klases. Šogad pirmo reizi dalību aicinātas pieteikt arī 9. un 12.klases. Labākie mājasdarbu veicēji no katra reģiona sacentīsies pusfinālos – 30. aprīlī Madonā, 2. maijā Jelgavā, 8. maijā Daugavpilī, 12. maijā Rīgā un 14. maijā Kuldīgā. Pusfinālos uzvarējušās klases par galvenajām balvām cīnīsies “ZZ Čempionāta” Lielajā finālā 31. maijā Rīgā.

Galvenā balva katrā klašu grupā šogad ir aizraujošs lidojums ar privāto lidmašīnu uz Berlīni, ko nodrošinās saldējums “Premia”. Otrās vietas ieguvēji balvās saņems jaunākos Huawei viedtelefonus Ascend G6 LTE visai klasei, savukārt trešās vietas ieguvēji visās klašu grupās dosies eksursijā uz zinātnisko centru AHHAA Igaunijā.

Šī gada “ZZ Čempionāta” ģenerālsponsors ir pasaulē vadošais informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmums “Huawei Technologies Investment Co., Ltd”. “ZZ Čempionāts 2014” atbalsta “Tele2”, saldējums “Premia”, “Herkuless”, “Mangaļi”, “Ergo“, “McĀbols”, “Antalis”, “Sīrups”, “Diena”, “Pieci.lv”, “LNT”, “TV6”, “Pilsētas līnijas”, ”JCDecaux”, “Pilseta24.lv”, “inbox.lv”, kā arī Daugavpils dome, Jelgavas dome, Kuldīgas dome un Madonas dome.

Kontaktinformācija:
Zane Leite, “ZZ Čempionāts” sabiedrisko attiecību konsultante
+371 220 29209, zane.leite@avantis.lv