Dagdas novadu apmeklēja konkursa “Eiropas Gada pašvaldība 2014” vērtēšanas komisija

22. augustā Dagdā ieradās vērtēšanas komisija, kurā piedalījās gan Latvijas pašvaldību savienības, gan vairāku ministriju, gan Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā, gan laikraksta „Latvijas Avīze”, gan konkursa ģenerālsponsora Swedbank AS pārstāvji.

Komisija iepazinās ar pašvaldības darbu un vairākām nozarēm novadā – sociālo jomu, jauniešu lietām, NVO darbību un atbalstu, veselības aprūpi, ES lietām, izglītību u.c.. Vizītes laikā vērtēšanas komisija apmeklēja JIC „Parka rozes”, baltkrievu biedrību „Verbica”, Jaundomes vides izglītības centru, Vides un kultūras centru „Ķepa”. Daži komisijas locekļi apmeklēja arī VSPC „Dagda”, jaunizveidoto sporta skolu, Andrupenes FAP un Dagdas vidusskolu.

Konkursā vērtē pašvaldības spēju nodrošināt iedzīvotāju dzīves kvalitātes aspektus, piemēram, personības attīstības veicināšanā, aptverot izglītību, fizisko labsajūtu, mobilitāti, sociālo iekļaušanu, attālināto pakalpojumu pieejamību un citus kritērijus.

Vērtēšanas rezultāti tiks paziņoti augusta beigās.

Konkurss tiek organizēts ar mērķi veicināt pašvaldību atbalstu iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanā, nodrošinot to iedzīvotājiem daudzveidīgas un kvalitatīvas izglītības, atpūtas un iesaistīšanās iespējas. Visas pašvaldības tiks suminātas svinīgā apbalvošanas ceremonijā 26. septembrī.

Šogad atšķirībā no iepriekšējiem gadiem pašvaldības konkurē trīs kategorijās: lielās pilsētas, novadu pašvaldības ar iedzīvotāju skaitu līdz 7000 un ar iedzīvotāju skaitu virs 7000.

Latvijas Pašvaldību savienība konkursu rīko sadarbībā ar Kultūras ministriju, Labklājības ministriju, Veselības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Eiropas Parlamenta Informācijas biroju Latvijā un Plānošanas reģioniem. Konkursa ģenerālsponsors ir AS „Swedbank”. Konkursa sadarbības partneri ir SIA “Lattelecom”, VAS “Latvijas dzelzceļš”, Latvenergo koncerns. Konkursu atbalsta AS “Grindeks”, Taipejas misija Latvijas Republikā, AS “Valters un Rapa”, AS “Latvijas Valsts meži” un SIA „Tirdzniecības nams Kurši”. Konkursa informatīvie atbalstītāji ir “Latvijas Avīze”, Latvijas Radio 1, portāls DELFI, žurnāls “Logs”.

Informāciju sagatavoja:
Guna Malinovska
Sabiedrisko attiecību un komunikāciju nodaļas vadītāja