Biznesa inkubatori turpinās darbību līdz 2015.gada decembrim

Ar mērķi novērst finansējuma pārrāvumu biznesa inkubatoru darbības nodrošināšanā līdz 2014.-2010.gada Eiropas Savienības struktūrfondu plānošanas perioda aktivitātes uzsākšanai, par neapgūto finansējumu paredzēts rīkot jaunu biznesa inkubācijas pakalpojumu iepirkumu esošā projekta ietvaros.


Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) aplēses liecina, ka aktivitātes ietvaros var rasties neapgūtais finansējums apmēram 5 milj.eiro apmērā. Paredzēts, ka iepirkumi tiks izsludināti atsevišķi katram plānošanas reģionam, un vienam reģionam plānotā iepirkumu kopsumma būs 1 milj.eiro.

Mēneša laikā pēc grozījumu Ministru kabineta noteikumos spēkā stāšanās, LIAA plāno izstrādāt iepirkuma nolikumu, bet līgumus par inkubācijas pakalpojumu sniegšanu plānots noslēgt š.g. decembrī. Tādejādi tiks nodrošināta biznesa inkubācijas pakalpojumu nepārtrauktība, pagarinot projekta īstenošanas termiņu līdz 2015.gada 30.novembrim.

Aktivitātes „Biznesa inkubatori” mērķis ir jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu komersantu veidošana un attīstība visos Latvijas reģionos.

Detalizētāk ar grozījumiem Ministru kabineta 2008.gada 7.oktobra noteikumos Nr.835 “Noteikumi par darbības programmas “Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājuma 2.3.2.1.aktivitāti “Biznesa inkubatori””” var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē: mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40328054&mode=mk&date=2014-07-15