Atbalstīti septiņi kultūras un tūrisma projekti

Noslēdzies ikgadējais pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” organizētais Mazo kultūras un tūrisma projektu konkurss. Atbalstīti septiņi projekti un to īstenošanai piešķirts finansējums 7200 eiro apmērā.

Projektu konkursam šogad tika iesniegti 19 projekti, no kuriem Rēzeknes pilsētas domes Kultūras komisija lēma atbalstīt 7 idejas. Kā liecina iesniegto projektu kvalitāte un tēmu dažādība, tad interese par projektu konkursu ir palielinājusies, šogad iesniedzēji bija ne vien no Rēzeknes, bet arī Rīgas un Daugavpils. Vērtējot projektus, īpaša uzmanība tika pievērsta projektu ilgtspējai un atbilstībai šī gada noteiktajai prioritātei – saturīga brīvā laika pavadīšanas iespējas Rēzeknē dažādām vecuma grupām.

Atbalstīties projekti:
1. Olgas Deksnes iesniegtais projekts – “Latgales novada Senioru deju kopu festivāls Rēzeknē” – piešķirti 760,00 EUR
Projekta ietvaros šī gada 13.jūlijā tiks organizēts Latgales novada Senioru deju kopu festivāls, kā arī daļēji tiks nodrošināta tērpu atjaunošanu senioru deju kopas „Zelta atvasara” dalībniecēm.

2. Biedrības „Jaunatnes čemodāns” projekts – “Geocatcing” Rēzeknē – piešķirti EUR 580
Projekta mērķis ir attīstīt un pilnveidot aktīvā tūrisma piedāvājumu Rēzeknē, izmantojot pasaulē ļoti populāras spēles Geocaching elementus.

3. Biedrības “Mans koris MEDICUS” projekts – “..skaties ar zelta acīm” – piešķirti EUR 800
Projekts nodrošinās četrām Rēzeknes komponistēm un sieviešu korim „Medicus” radošās attīstības iespējas, stiprinās kora dziedāšanas tradīcijas un popularizēs rēzekniešu ieguldījumu un sasniegumus koru mūzikā.

4. Leontīnes Apšenieces bērnu grāmatas “Sēņu lietus” izdošana – piešķirti EUR 1490
Projekta ietvaros tiks izdota pazīstamās Rēzkenes dzejnieces Leontīnes Apšenieces bērnu dzejoļu grāmata „Sēņu lietus”, kuras dzejoļu ilustrācijas veidos Rēzeknes Skolēnu interešu centra Vizuālās mākslas pulciņa audzēkņi.

5. Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas projekts – konkurss “Skaņais bolss” – piešķirti EUR 800
Projekta ietvaros tiks nodrošināta profesionāla solo dziedāšanas konkursa norise, līdz ar to veicināta jauno dziedātāju profesionalitāte un jauna vokālā repertuāra rašanās.

6.Diānas Garančas iesniegtais projekts – Deju studijas “Dynamic Hit” Mūsdienu deju koncerts “Starp mums meitenēm runājot..” – piešķirti EUR 878
Projekta ietvaros tiks organizēts mūsdienu deju koncerts, kuram savas horeogrāfijas dažādos stilos sagatavos arī jaunie deju studijas talanti. Koncerts veicinās mūsdienu dejas attīstību Rēzeknē, kā arī nodrošinās jaunu horeogrāfiju tapšanu.

7. Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas projekts – “Metāla mākslas simpozijs Rēzekne 2014” -piešķirti EUR 1892
Projekta mērķis ir pilsētā organizēt pirmo metāla simpoziju, sekmējot Latvijas un starptautisku mākslinieku jaunrades attīstīšanu un pilsētvidē izvietojot oriģinālus metāla mākslas darbus.

FOTO – piedalīšanās senioru deju kopu festivālā, foto no senioru deju kopas „Zelta atvasara” arhīva.

Informāciju sagatavoja
Linda Lonska,
pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs”
projektu koordinatore-producente
T. 26106775