Ar Norvēģijas atbalstu stiprinās Preiļu novada pašvaldības kapacitāti

Preiļu novada dome noslēdza sadarbības līgumu ar biedrību „Latvijas Pašvaldību savienība”, lai sadarbotos Norvēģijas finanšu instrumenta 2009. – 2014. gada perioda programmas projekta „Lietpratīga pārvaldība un Latvijas pašvaldību veiktspējas uzlabošana” aktivitāšu realizācijā.

Projekta mērķis ir stiprināt institucionālo kapacitāti un cilvēkresursu attīstību valsts, vietējā un reģionālā līmenī. Projekta idejas aprakstā norādīts, ka viens no galvenajiem uzdevumiem ir iemācīt pašvaldībām analizēt, kā tuvojas vai attālinās viņu izvirzītie mērķi, un ieviest pilnvērtīgas personāla motivēšanas metodes. Projekta gaitā paredzēts izveidot salīdzināmo datu bāzi, mācot pašvaldībām lietpratīgu ilgtermiņa vadību, kā vienu no stratēģiskajām vadības formām izvēloties pašvaldību mārketingu.

Projekta ietvaros novadā tiks izveidota štata vienība laika posmā no 2014. gada 1. marta līdz 2016. gada 31. martam ar atalgojumu 370 euro mēnesī, kas paredzēts no projekta līdzekļiem. Projektu īsteno „Latvijas Pašvaldību savienība”, Norvēģijas Vietējo un reģionālo varas iestāžu asociācija, Valsts reģionālās attīstības aģentūra sadarbībā ar deviņām Latvijas pašvaldībām – Amatas, Gulbenes, Jaunpils, Madonas, Preiļu, Skrundas un Ventspils novadu, Valmieru un Ventspili. Projekta īstenošanas termiņš ir līdz 2016. gada 30. aprīlim.

Informāciju sagatavoja
Jolanta Rubine,
Preiļu novada domes lietvedības pārzine