Aicina iedzīvotājus pieteikt Latvijas daudzbērnu ģimenes konkursam „Gada lielģimene”

Gatavojoties Starptautiskajai ģimenes dienai, sākusies pieteikšanās konkursam „Gada lielģimene”, kas norisinās jau piekto gadu. Līdz 30. aprīlim Latvijas iedzīvotāji var nominēt titula kandidātus, savukārt uzvarētāji tiks paziņoti un apbalvoti 11. maijā Lielo ģimeņu dienas pasākumā Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Titulam „Gada lielģimene”, kuru piešķir Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienība un BIGBANK, var pieteikt ikvienu saliedētu, darbu mīlošu un aktīvu Latvijas ģimeni, kurā aug trīs un vairāk bērnu. Ģimeni titulam iespējams pieteikt elektroniski vai sūtot aprakstu pa pastu.

“Gada lielģimenes titula pasniegšana ir kļuvusi par neatņemamu daudzbērnu ģimeņu svētku tradīciju. Ikdienā visbiežāk kopā sanākam brīžos, kad kādam no mums ir svētki – dzimšanas diena, vārda diena, kāzas un citi svētki –, bet daudzbērnu ģimeņu diena ir iespēja svinēt to, kas mēs esam visi kopā – lielģimene. Šādi svētki ir kā apliecinājums, ka daudzbērnu ģimenei būt ir gods, ko ikviens no mums novērtē,” stāsta Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības valdes priekšsēdētājs Leonīds Mucenieks.

“Tā ir vienkārša aritmētika, par kuru ikdienā daudzi aizmirst – Latvijas ataudze ir atkarīga no tā, cik daudz mums būs tādu daudzbērnu ģimeņu, kuras augstu vērtē ģimenes saites un kopā kvalitatīvi pavada laiku. Jau astoto gadu BIGBANK ir iespēja pulcēt, satikt un pateikt paldies šiem apbrīnojamajiem vecākiem un viņu bērniem Lielo ģimeņu dienā. Atzīšos, ka pasniedzot “Gada lielģimenes” titulu, esmu iepazinies ar ģimenēm, kuras ir tik saliedētas, izceļas ar tādu aizrautību, teju pārdabisku centību un neaptveramām organizatora spējām, ka dzīvesprieku un enerģiju no viņiem smeļamies vismaz vairākiem mēnešiem uz priekšu. Tāpēc aicinu ikvienu pievienoties šo svētku svinēšanā, konkursam piesakot daudzbērnu ģimeni, kas ir pelnījusi saņemt sabiedrības atzinību,” uzsver BIGBANK AS Latvijas filiāles vadītājs Artis Bērziņš.

Lai pieteiktu kandidātu, pieteikums jāiesniedz rakstveidā, izmantojot elektronisko pieteikuma formu ej.uz/BIGBANK_Gada_lielgimene, vai arī tas jāsūta pa pastu uz adresi: Brīvības iela 151, Rīga, LV-1012 ar norādi „BIGBANK Lielo ģimeņu diena 2014”. Iesniegumā jānorāda informācija par ģimenes locekļiem, vecāku darbavietām, kontaktinformācija, dzīvesvietas adrese, kā arī ģimenes apraksts brīvā formā (informācija par sabiedrisko dzīvi, bērnu nodarbošanos, utt.). Pieteikumā jānorāda iesniedzēja vārds, uzvārds un kontaktinformācija. Savus priekšlikumus goda titula piešķiršanai var iesniegt jebkurš Latvijas iedzīvotājs, kā arī institūcijas un uzņēmumi.

Titula “Gada lielģimene” ieguvēju noteiks īpaša komisija, kurā darbosies Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības valdes priekšsēdētājs Leonīds Mucenieks, Lielo ģimeņu dienas patronese Zane Vaļicka-Pētersone, BIGBANK vadītājs Latvijā Artis Bērziņš. Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti Lielo ģimeņu dienā, kas norisināsies 11. maijā Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Titula ieguvējs saņems goda rakstu un naudas balvu no BIGBANK EUR 1000 apmērā (pēc nodokļu nomaksas).

2013. gadā „Gada lielģimenes” titulu ieguva astoņu bērnu Ozolnieku ģimene no Jelgavas, kas izceļas ar aktivitāti daudz dažādos pasākumos – mamma vada veloklubiņu, ģimene ir piedalījusies visos Jelgavas vienotības velobraucienos, bijuši arī “Jelgavas gada ģimenes 2009” laureāti, un viesojušies pie toreizējā prezidenta Valda Zatlera.

Lielo ģimeņu dienas un konkursa „Gada lielģimene” iniciatori un organizatori ir Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienība un BIGBANK. Paralēli norisinās arī konkurss “Māmiņdiena mūsu ģimenē”, ar mērķi noskaidrot, kādas ir Latvijas daudzbērnu ģimeņu māmiņdienas tradīcijas. Konkursā aicinātas piedalīties visas Latvijas ģimenes, kurās aug trīs un vairāk bērnu. Pieteikumu konkursam “Māmiņdiena mūsu ģimenē” jāiesniedz līdz 25. aprīlim foto, video vai apraksta formā uz e-pastu: konkurss@bigbank.lv.

BIGBANK Lielo ģimeņu diena Latvijā notiek jau astoto gadu, savukārt tās laikā goda titula „Gada lielģimene 2014“ piešķiršana notiks piekto reizi. Ar informāciju par Lielo ģimeņu dienu un konkursu nolikumiem var iepazīties www.bigbank.lv/lv/lielogimenudiena.

Papildu informācija:

Agnija Greiziņa
BIGBANK AS Latvijas filiāle
Tālr. 67508674
E-pasts: agnija.greizina@bigbank.lv
Leonīds Mucenieks
Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienība
Mob. +371 29378045
E-pasts: LDGBApvieniiba@balticom.lv