“Veselības nedēļas” aktivitātes Preiļos

Preiļi aicina atsaukties Latvijas Tautas Sporta asociācijas aicinājumam un atbalstīt „Veselības Nedēļas” ideju no 7. līdz 13. oktobrim aktīvi iesaistīties veselības nedēļas pasākumos un pierādīt pašiem sev, ka varam uzvarēt kūtrumu un, iespējams, visi kopā pārspēt fizisko aktivitāšu jomā kādu no kaimiņvalstīm šajā starptautiskajā pasākumā.

Latvijas „Veselības Nedēļas” mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu; iesaistīt pēc iespējas vairāk cilvēku sportiskās, veselīgās un fiziskās aktivitātēs; veicināt starpinstitūciju sadarbību, iesaistot pasākumos sporta klubus, pašvaldības un nevalstiskās organizācijas; līdz 2020. gadam iesaistīt fiziskās aktivitātēs par 15% vairāk Latvijas iedzīvotāju nekā šogad; atbalstīt amatieru sporta aktivitātes un lietderīgi pavadīt laiku.

„Veselības Nedēļas” ietvaros Preiļi piedāvā dažādas aktivitātes:

07. – 13. oktobris – „Veselības nedēļa” Preiļos

7. oktobrī
Plkst. 15.30 Preiļu KN 2. stāva zālē pasākums par veselīgu dzīvesveidu. Iespēja iegūt informāciju par fizisko aktivitāšu un uztura nozīmi veselības saglabāšanā un slimību profilaksē. Instruktors sniegs informāciju par iesildīšanos, atsildīšanos. Iespēja praktiski apgūt pareizu nūjošanas tehniku.

8. oktobrī
Plkst. 18.00 Preiļu novada BJSS mazajā sporta zālē un muzejā. „Galda spēļu burvība” – būs iespēja uzzināt kādu dambretes spēles noslēpumu un uzspēlēt dambreti ar sev līdzīgu sparingpartneri. Galda tenisa interesentiem būs iespēja uzspēlēt vai saņemt padomu galda tenisa tehnikas pilnveidošanai.

Plkst. 18.00 Mākslīgā seguma futbola laukumā pie PVĢ. Tiek gaidīti tie, kuriem patīk futbols, bet ikdienas nodarbībām laika neatliek. Būs iespēja izveidot komandas uz vietas un uzspēlēt uz kvalitatīva seguma.

9. oktobrī
Plkst. 17.30 – 18.30 Preiļu 1. pamatskolas zālē. Yogosim kopā ar Kristīni! Iespēja iepazīties ar Yogas vingrošanas pamatprincipiem un iespējām ar to nodarboties Preiļos, kā arī atbildes uz interesējošajiem jautājumiem sniegs Kristīne Mūrniece.

Plkst. 19.00 Preiļu Valsts ģimnāzijas sporta zālē. Vingrosim kopā ar Ainu! Iespēja izmēģināt Step vingrošanas pievilcību un atrast sev nodarbi tumšajiem ziemas mēnešiem.

10. oktobrī
Plkst. 17.30 – 19.00 Preiļu novada BJSS stadionā. Aicināti tiek skrituļslidotāji un slēpotāji, kuri vasarā rollero! Jums būs iespēja izbaudīt skrituļošanas burvību rudens noskaņās.

11. oktobrī
Plkst. 18.00 Preiļu novada BJSS muzejā. Tuvojoties ziemai, aktuāla būs informācija par slēpju pirmapstrādi un slēpju sagatavošanu nodarbībām. Gaidīti visi interesenti!

12.oktobrī
10.00 Preiļu KN. Tiek aicināti velodraugi un nūjotāji! Velomīļiem būs iespēja atbilstoši spējām izvēlēties vienu no divām piedāvātajām dažāda garuma distancēm (apmēram 25 km vai 50 km) un piedalīties velopārgājienā. Bērni jaunāki par 14 gadiem vecāku pavadībā! Nūjotāji veiks savu maršrutu, lai pēc tam tradicionāli kopīgi baudītu uz ugunskura gatavotu zupu.

Visi aktivitāšu apmeklētāji nobeigumā saņems uzlīmi ar pasākuma simboliku!

Sīkāka informācija – Leonīds Valdonis mob.tālr.: 29556446.

Laipni gaidīti!

Informāciju sagatavoja
Jolanta Rubine
Preiļu novada dome
t.65307321