Svinīgos apstākļos Daugavpilī pasniegti Latgales plānošanas reģiona augstākie apbalvojumi

2013.gada 17.novembrī svētku sarīkojumā Daugavpilī, atzīmējot Latvijas valsts 95.dzimšanas dienu, svinīgos apstākļos tika pasniegti Latgales plānošanas reģiona augstākie apbalvojumi – Atzinības raksti.

Latgales plānošanas reģiona (LPR) Atzinības raksts ir augstākais LPR apbalvojums par sevišķiem nopelniem Latgales labā, ko, pārstāvot visas Latgales reģiona pašvaldības, piešķir LPR Attīstības padome ar savu lēmumu. Šie nopelni var izpausties valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes vai saimnieciskajā darbā, par Latgales tēla veidošanu valstī un pasaulē.

Kopumā šajā gadā Atzinības raksts tika pasniegts desmit apbalvojamajiem, kurus izvirzīja LPR attīstības padomes locekļi ar motivētu iesniegumu.

Latvijas Republikas Ministru prezidentam Valdim DOMBROVSKIM

  • par ieguldījumu Latgales reģiona izaugsmes veicināšanā, par atbalstu Latgales reģiona Rīcības plānam „Iespēju Latgale” 2012.-2013.gadam

Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam SPRŪDŽAM

  • par ieguldījumu Latgales reģiona izaugsmes veicināšanā, izstrādājot un atbalstot Latgales reģiona Rīcības plānu „Iespēju Latgale” 2012.-2013.gadam.

Fotomāksliniekam Igoram PLIČAM

  • par Latgales reģiona popularizēšanu un vizuālā tēla veidošanu, par fotoalbuma “Latgale fotogrāfijās” izdošanu.

Valsts SIA „DAUGAVPILS TEĀTRIS”
(V.Šekspīra, M.Zīles izrāde „Vosorys saulgrīžu burvesteibys”, režisors O.Šapošņikovs)

  • par Latgales tēla veidošanu valstī un pasaulē, par profesionālās teātra mākslas un latgaliešu valodas attīstību un popularizēšanu.

SIA „ANTARIS”
(padomes priekšsēdētājs Antonijs Samburs)

  • par ilggadēju, veiksmīgu uzņēmējdarbību un ieguldījumu Latgales reģiona ekonomikas attīstībā.

Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskapam Jānim BULIM

  • par izciliem nopelniem garīgo vērtību, latgaliešu valodas un kultūras stiprināšanā.

Latvijas Republikas 11.Saeimas deputātam Jānim KLAUŽAM

  • par ieguldījumu Latgales reģiona izaugsmes veicināšanā, veicinot Latgales reģiona Rīcības plāna „Iespēju Latgale” 2012.-2013.gadam ieviešanu.

A/S „Latgales bekons” valdes priekšsēdētājai Annai TENISAI

  • par ilggadēju, veiksmīgu uzņēmējdarbību un ieguldījumu Latgales reģiona ekonomikas attīstībā.

Rēzeknes pilsētas dzimtsarakstu nodaļas vadītājai Inesei UPENIECEI

  • par ilggadēju un atbildīgu darbu sabiedrības labā.

SIA „ARIOLS”

  • par ilggadēju veiksmīgu uzņēmējdarbību un ieguldījumu Latgales reģiona ekonomikas attīstībā.

Saņemot apbalvojumu un sveicot Latgales un visas Latvijas iedzīvotājus valsts svētkos, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ministrs E.Sprūdžs atzīmēja, ka beidzot Latgale ir noticējusi sev un atkal sajutusi savus spēkus. Divu gadu laikā izdarītais reģiona attīstībai jau tagad sniedz pamanāmus rezultātus, bet arī turpmāk būs vajadzīgs neatlaidīgs darbs, kura atslēgas vārdi ir vairāk uzņēmējdarbības, attīstīta amatniecība, ieguldījumi infrastruktūrā un ražotnēs, kas spēj radīt jaunas darba vietas.

Pirms viesošanās Daugavpilī ministrs apmeklēja ar VARAM atbalstu tapušās filmas “Ar Latgali sirdī” pirmizrādi Rēzeknē. Arī tās varoņi un veidotāji atzīst – Latvijas sākums ir Latgale – tieši sākums, un nevis nostūris, nomale vai beigas.

Svinīgajā pasākumā, kas noritēja skaistajās Daugavpils teātra telpās, piedalījās LPR attīstības padomes locekļi – reģiona pašvaldību vadītāji un pārstāvji, to plaši apmeklēja Daugavpils iedzīvotāji un viesi. Svētku vakaru ar sirsnīgu un izjustu priekšnesumu noslēdza dziedātāja Marija Naumova, kuras personības valdzinājums un muzikālā priekšnesuma sniegtās pozitīvās emocijas vēl ilgi saglabāsies apmeklētāju sirdīs.

Foto galerija – Latgales plānošanas reģiona Atzinības rakstu pasniegšanas ceremonija Daugavpils teātrī:

 

Foto galerija – Filmas “Ar Latgali sirdī” pirmizrāde Rēzeknē:

 

Informāciju sagatavoja:
Latgales Plānošanas Reģions
Rīgas birojs
Tālrunis 67224044
E-pasts: pasts@latgale.lv