Notika apmācību seminārs “Kulinārā mantojuma ēdieni, receptes, ēdienu noformējuma un pasniegšana” projekta BELLA CUISINE ietvaros
Apmācību semināra dalībnieki iepazinās ar Aukštaitijas reģiona (Lietuva) kulinārā mantojuma tīkla darbību Eiropas kulinārā mantojuma tīklā. Viņiem tika piedāvāta vienreizēja iespēja pamēģināt sevī karvingā, tas ir praktiski piedaloties no augļiem un dārzeņiem dekorējumu veidošanā. Šo praktisko iemaņu pasniedzēja bija Aukštaitijas reģiona kulinārā mantojuma tīkla koordinatore un Utenas augstākās mācību iestādes tūrisma un viesmīlības vadības katedras vadītāja, docente Anastasija Vasiļjeva, kura atraktīvi un interesanti dalījās savā teorētiskajā pieredzē un daudz radīja praktiski kā tiek veidoti visdažādākie dekorējumi no augļiem un dārzeņiem.
Kopumā apmācību seminārā piedalījās 38 dalībnieki no Latgales novadu kafejnīcām, viesu mājām, lauku mājām, kā arī mājražotāji.
Apmācības notika projekta LLB-2-266 „Kulināro pakalpojumu uzlabošana Latgales un Vitebskas reģionos, pamatojoties uz kulinārā mantojuma koncepciju” ietvaros. Projekta kopējais budžets: 483 195,05 EUR. No šīs summas 90% – 434 875,54 EUR ir Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas atbalsts.