Mazo rēzekniešu sapnis piepildījies: pilsētas parks kļuvis skaistāks

Projekta “Kultūras mantojuma saglabāšana un popularizēšana Rēzeknes un Braslavas reģionā” ietvaros Rēzeknē iegādāti jauni koki un krūmi, lai tādējādi padarītu pilsētu zaļāku. Rēzeknes pilsētas Festivāla parks kļuvis par vairākiem kokiem krāšņāks.

Attīstības pārvaldes vadītājs Georgijs Orlovs atzīmē, ka Festivāla parkā koku daudzveidību bija nepieciešams papildināt tāpēc, ka, parku rekonstruējot, tika nozāģēti daži vecie koki, kuri jau radīja apdraudējumu rēzekniešu drošībai.

“Ceru, ka rēzeknieši pamana un novērtē, ka mūsu pilsētā tiek atjaunota koku daudzveidība, tagad Festivāla parkā iestādītas sudraba kļavas, Holandes liepas, ozoli, riekstkoki un citi koki un krūmi – kopā 140,” stāsta Georgijs Orlovs.

Jāatgādina, ka, veicot Festivāla parka rekonstrukciju, Rēzeknes pilsētas dome izsludināja eseju konkursu mazajiem Rēzeknes iedzīvotājiem par to, kādam jābūt Festivāla parkam, un nu mazo rēzekniešu sapnis ir piepildījies: parkā ir ne tikai drošs un moderns bērnu rotaļu laukums, ērti soliņi, bet arī interesanta un labiekārtota vide un visbeidzot arī atjaunota zaļā zona – tika iestādīti koki un krūmi.

Projekta kopējās izmaksas ir 1 359 875,02 eiro (955 725,60 latu), tajā skaitā 1 223 887,52 eiro (860 153,03 lati) ir Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta līdzfinansējums.

Informāciju sagatavoja
L.Sondore-Strode
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Tālr.: 64607616
laura.sondore@rezekne.lv