Ludzas vecpilsētā tiek atjaunots vēsturiskais tirgus laukums

Ludzā uzsākti vērienīgi kultūrvēsturiskā centra — tirgus laukuma- atjaunošanas pasākumi. Kādreiz pilsētas tirgus laukumā nebija braucamo ceļu, apkārt pareizticīgo baznīcai atradās skaists pastaigu dārzs. Apkārt baznīcai šobrīd atrodas pilsētas Tūrisma informācijas centrs, autoosta, viesnīcas, kafejnīcas un veikali, – tā ir vieta, kur parasti tiek uzsāktas pilsētas ciemiņu ekskursijas.

Laukums tiks bruģēts ar vietējo šķelto un apaļo granīta laukakmeni un betona bruģakmeni. To apgaismos laternas. Laukumā paredzēts izvietot jaunus atpūtas soliņus, atkrituma urnas un puķu dobes, lai nodrošinātu rekreācijas pakalpojumus un uzlabotu pilsētas vizuālo tēlu. Veidojot gājēju celiņus, tiks ievērotas vides pieejamības prasības cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Pie atjaunotā laukuma paredzētas autostāvvietas automašīnām un autobusiem.

Rekonstruējamā Ludzas tirgus laukuma shēmu Jūs varat aplūkot būvdarbu vietā – Ludzas Tūrisma informācijas centra logā (Ludzā, Baznīcas ielā 42), Ludzas novada pašvaldības ēkās (Ludzā, Raiņa ielā 16 un Raiņa ielā 16A, 1. stāvā) un Ludzas novada pašvaldības portālā www.ludza.lv.

Sagatavoja:
Svetlana Rimša,
Ludzas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr. 65707416
Fakss 65707402
E-pasts: prese@ludzaspils.lv