Latgalieši Vācijā reklamējas lielākajā Eiropas tūrisma izstādē

Pirmo reizi Latgales tūrisma industrijas pārstāvji bez starpniekiem piedalījušies Eiropā lielākajā starptautiskajā tūrisma izstādē „CMT Die Urlaub – Messe”, kas notika Vācijas pilsētā Štutgartē.


Latgalieši pirmo reizi reklamēja savas tūrisma iespējas Vācijas izstādē tik daudziem ceļotājiem bez starpniekiem ar mērķi vācu tūristus iedrošināt ceļot uz Latvijas austrumu reģionu, kas slavens ar dzīvu, autentisku kultūru, amatu meistariem, ziliem ezeriem skaistām dabas ainavām, kā arī bagātu vēsturi, kur zināma loma bijusi vāciešiem, Kasjauns.lv informēja Ludzas novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Līga Kondrāte.

Vācu tūristi savus ceļojumus plāno vairākus gadus uz priekšu, bet jau šogad mēs ceram sagaidīt vairāk vācu tūristu, kā līdz šim. Spriežot pēc izstādes apmeklētājiem, tie varētu būt pārsvarā vācu pensionāru pāri, kas savos kemperu automobiļos vai organizētās autobusu tūrēs apceļo Baltijas valstis vai iegriezīsies pa ceļam uz Sanktpēterburgu, pastāstīja Kondrāte. Savukārt jaunāka gadagājuma ģimenes ar bērniem vai precēti pāri labprāt ceļo ar savu vai īrētu auto, nereti izmantojot arī prāmjus vai lidmašīnas, lai ātrāk un vieglāk pārvarētu garo ceļu līdz Latvijai, veltot kopējam Baltijas valstu apmeklējumam vairākas nedēļas. Tāpēc, lai cerētu uz pieaugošu tūristu plūsmu, svarīgi tūrisma izstādēs piedalīties regulāri un piedāvāt konkrētu informāciju par ceļojumu iespējām vācu valodā.

Izstāde „CMT Die Urlaub – Messe”, kuru ik gadu apmeklē ap 200 000 cilvēku, šogad Štutgartē notika no 12. līdz 20. janvārim. Latgalieši tajā senajos tautas tērpos stendā „Baltikum” kopā ar Vācijas tūroperatoru „Ebden Reisen” aicināja vācu tūristus apceļot Latviju.

Veiksmes atslēga bija kopīgs darbs ar partneri Nilu Ebdenu, kam pieredze vācu tūristu ceļojumu organizēšanā uz Baltijas valstīm skaitāma divos gadu desmitos. Izstādes apmeklētājiem tika sniegta praktiska informācija un maršrutu katalogi, uzsver Kondrāte.

Latgalieši Eiropā lielākajā tūrisma izstādē vācu tūristus aicina apmeklēt Latvijas austrumus!