Latgales uzņēmējdarbības centrs uzsāk apmācību ciklu Latgales pašvaldību darbiniekiem investīciju piesaistē

Latgales uzņēmējdarbības centrs (LUC) 05.jūnijā Daugavpilī organizēja apmācību semināru Latgales reģiona pašvaldību speciālistiem jautājumos, kas saistītiti gan ar uzņēmējdarbības veicināšanu, gan arī darbā ar pašmāju vai ārzemju investoriem. Apmācības tika veiktas pieaicinot kompetentus Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) speciālistus, kas sniedza prezentācijas par aktuālajām atbalsta programmām uzņēmējdarbības veicināšanai, eksporta un jaunu noieta tirgu apgūšanas veicinošiem rīkiem. Nozīmīga apmācību semināra daļa tika veltīta tieši pašvaldību spējai un veicamajiem pasākumiem uzņēmējdarbības investīciju piesaistes jomā. Šajā jautājumā arī izvērsās diskusija ar LIAA lektoriem par iespēju kopīgi darboties tieši ārvalstu investoru piesaistē Latgales reģionam.

Latgales uzņēmējdarbības centrs , kas izveidots pēc VARAM ministra E. Sprūdža iniciatīvas un valdībā apstiprinātā Rīcības plāna Latgales reģiona izaugsmei 2012.–2013.gadā, savu darbību uzņēmējdarbības vides uzlabošanā veic kopš šī gada 01.marta.

LUC darbojas uz Latgales plānošanas reģiona bāzes, apvienojot gan esošos resursus – Latgales plānošanas reģiona struktūrfondu informācijas centra speciālistu kompetenci, gan izmantojot papildus piešķirto finansējumu saskaņā ar 2012.gada 27.jūnijā apstiprināto Rīcības plānu Latgales reģiona izaugsmei 2012.–2013.gadā.

Semināra prezentācijas pieejamas šeit
Ziņu sagatavoja LUC vadītājs Vladislavs Stankevics
LUC kontaktinformācija: Saules iela 15, Daugavpils, tālr. 65423801