Investējot 1,4 miljonus eiro, Rēzeknē atklāj „Hesburger” restorānu

25. jūlijā Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 103a atklāts „Hesburger” restorāns. Šis ir trešais „Hesburger”, Baltijā un Somijā lielākās ātrās ēdināšanas ķēdes restorāns Latgalē, tā izveidē ieguldītas investīcijas 1,4 miljonu eiro apmērā un radītas 10 darbavietas.


Ieva Salmela, „Hesburger” attīstības direktore Baltijas valstīs uzsver Latvijas reģionu nozīmi uzņēmuma attīstības plānos: „Šodien atklājam trešo „Hesburger” restorānu Latgales reģionā un 37. mūsu tīkla restorānu Latvijā. Rēzeknes restorāna izveidē investēti 1,4 miljoni eiro, kas galvenokārt izmantoti zemes gabala iegādei un ēkas būvniecībai.
Paplašinot „Hesburger” tīklu Latvijā, vēlamies piedāvāt kvalitatīvas un daudzveidīgas maltītes iespējas reģionu iedzīvotājiem un veidot patīkamu vidi, kurā satikties un atpūsties kopā ar draugiem, ģimeni un bērniem.”

Rēzeknes „Hesburger” restorānā būs pieejams plašs „Hesburger” produkcijas sortiments – burgeri, tortiljas un to komplekti, salāti, uzkodas, deserti un atspirdzinoši dzērieni, kā arī bērnu komplekti ar tematiskām rotaļlietām.
Attīstot darbu Baltijas tirgū, „Hesburger” sortiments tiek papildināts ar reģiona iedzīvotājiem zināmām garšām – tie ir vietējo ražotāju „SunCrisp” kraukšķīgie burkāni, ko ikviens pircējs var izvēlēties komplektā frī kartupeļu vai salātu vietā, „Lāsēna” piens, kā arī rudzu maizes burgers.

„Hesburger” restorāns Rēzeknē izvietots divos ēkas stāvos, 260 kvadrātmetru platībā. Pircēju ērtībai darbojas autokase, savukārt pie restorāna izveidota velosipēdu novietne. Bērniem būs iespēja rotaļāties „Hesburger” spēļu automašīnā.

Rēzeknes „Hesburger” – videi draudzīgs restorāns

Paplašinot darbību Latvijas teritorijā, „Hesburger” prioritāte ir videi draudzīgas atjaunojamo energoresursu politikas īstenošana un racionāla dabas resursu izmantošana. Rēzeknes „Hesburger” restorānā tiek izmantotas energoefektīvas un inovatīvas zaļās tehnoloģijas – uz restorāna jumta izvietoti saules kolektori, tajā iebūvēti gaisa siltumsūkņi, kas nodrošina apkuri un gaisa kondensēšanu. Siltums, ko izdala ledusskapju, saldētavu kompresori, siltummaiņas procesā tiek novadīts un izmantots siltumapgādes vajadzībām, piemēram, ūdens uzsildīšanai. Ēdiena iepakošanai tiek lietots videi draudzīgs iepakojums, pēc iespējas samazinot izlietotā iepakojuma un atkritumu apjomu.

Par „Hesburger”

Somijā dibinātais ģimenes uzņēmums „Hesburger” savu darbību sāka 1966. gadā, kad Somijas pilsētā Naantali atvēra pirmo grila kiosku. Pirmais ātro ēdienu restorāns ar nosaukumu „Hesburger” tika atvērts 1980. gadā Turku, uzņēmumam pakāpeniski iekarojot stabilas tirgus pozīcijas pašu mājās, kā arī tuvākajos kaimiņu reģionos. Šobrīd „Hesburger” vada 390 restorānus un nodarbina vairāk nekā 6000 darbinieku.
Baltijas valstīs šobrīd ir 102 „Hesburger” restorāni, 37 no tiem izvietoti Latvijā (17 – Rīgā un 20 – Latvijas reģionos).

Informāciju sniedza:
Ieva Salmela
„Hesburger” attīstības direktore Baltijā

Informāciju sagatavoja:
Agnese Ruberte
Tālr. 22016161
E-pasts: agnese@repute.lv