Ielu deju festivāls-konkurss „Royal Jam 2” Preiļos

28. septembrī Preiļos norisinājās ielu deju festivāls – konkurss „ROYAL JAM 2”. Konkursā piedalījās 34 dalībnieki dažādos ielu deju stilos: Break dance, Hip hop un House deju stilā.

Festivāls notiek jau otro gadu un to organizē aktīvs Preiļu jaunietis un Hip hop kultūras pārstāvis Ņikita Turubanovs jeb Bboy Elegant. Šogad festivāls pulcināja daudz plašāku dalībnieku loku no visas Latvijas. Konkursā piedalījās gan Preiļu jaunieši, gan dalībnieki no Daugavpils, Rīgas, Rēzeknes, Ludzas, Maltas. Dalībnieki tika pārstāvēti dažādās jauniešu vecuma grupās no 12 līdz 30 gadiem.

Festivāla „Royal Jam 2” deju konkurss norisinājās trīs deju stilu (break, hip hop, house) divās kategorijās – iesācējiem (beginner) un profesionāļiem(open). Konkursu vērtēja profesionāla un kompetenta žūrija: Chris (Getto Dance Academy), Bboy 13 (Camelot Crew) un Anastasiya (Jam Style). Žūrijas locekļi arī sniedza savus priekšnesumus un meistarklases konkursa dalībniekiem iesildīšanās laikā pirms konkursa sākuma.

Visas dienas garumā norisinājās ielu deju festivāls „Royal Jam 2” Preiļos! Deju konkursu visas dienas garumā vadīja un publiku „iekurināja” divi ļoti atraktīvi pasākuma vadītāji: An-Juicy un Sanchezz. No 12.30 Preiļu Valsts Ģimnāzijā sāka pulcēties jaunie dejotāji un ielu deju kultūras atbalstītāji. Notika dalībnieku reģistrācija. 13.00 sākās dalībnieku iesildīšanās un profesionālo dejotāju meistarklases. Mūzikas ritmus visas dienas garumā dejotājiem nodrošināja dīdžeji: Funky DJ Elegant; Sergucci; Roove. 14.00 sākās deju cīņas. No sākuma startēja Break dance dejotāju komandas (2×2), pēc tam arī Hip hop deju komandas (2×2). Labākie no labākajiem startēja Fināla cīņā. Žūrija apkopoja rezultātus un 18.00 notika Beakdance un Hip hop labāko komandu apbalvošana. Festivāla turpinājums norisinājās jauniešu biedrības Pakac telpās, Liepu ielā 2, kur norisinājās House deju stila konkurss (1×1) un tika noskaidrots labākais šī deju stila konkursants.

Konkursa balvas bija īpašas – speciāli šim pasākumam veidoti Latgales māla kausi ar festivāla emblēmu, kuri tika izgatavoti Preiļos P.Čerņavska keramikas mājā. Labākajiem tika pasniegtas arī saldās balvas no Swedbank un, protams, arī festivāla „Royal Jam 2” diplomi par iegūtajām vietām.

Festivālu noslēdza jauniešu Afterparty pasākums 22.00 Pakac telpās, kurā uzstājās arī īpašs viesis – beatbox grupa Time Beat.

Liels paldies par sadarbību un atbalstu Preiļu novada domei, Preiļu Valsts ģimnāzijai, Swedbankas Preiļu filiālei, Express Picai, viesu mājai „Magones”, Pakac, P.Čerņavska keramikas mājai, Preiļu novada JIP un visiem festivāla atbalstītājiem un brīvprātīgajiem palīgiem konkursa organizēšanā un norisē.

Īpašs paldies Preiļu jaunietim Ņikitam Turubanovam, kurš pats ir aktīvs dejotājs un šī festivāla idejas autors un organizētājs!

Sagatavoja:
Preiļu novada Jaunatnes lietu speciāliste
Santa Ancāne
T: 29327010