Gatavošanās vērienīgajam pārtikas nozares notikumam „Riga Food 2013” rit pilnā sparā!

18. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, inovāciju, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2013” notiks no 4. līdz 7. septembrim Ķīpsalā. Izstāde iezīmē nozares attīstību, izceļ jaunumus un palīdz iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem.


Izstāde „Riga Food” ir gada nozīmīgākais nozares pasākums Baltijas reģionā, kas gan dalībnieku, gan profesionālu apmeklētāju statusā pulcē teju visus reģiona nozares uzņēmējus, valsts, pašvaldību un nevalstiskās organizācijas, kā arī saistīto nozaru ekspertus un investorus. Ik gadu izstādi apmeklē vairāk nekā 35 000 apmeklētāju no visas pasaules.

“Izstādi “Riga Food” kā atbalstu biznesa aktivitātēm un daudzpusīgu mārketinga rīku izmanto gan pieredzējuši, tradīcijām bagāti Latvijas un ārvalstu uzņēmumi, gan arī pavisam jauni ražotājuzņēmumi, kas šobrīd vēlas nostiprināt savu pozīciju tirgū vai meklē jaunas tirgus nišas. Šogad īpaši aktīvi tiek strādāts ar ārvalstu pārtikas un dzērienu vairumtirgotājiem un tirdzniecības tīkliem, kas apmeklēs izstādi, lai tiktos ar Baltijas valstu ražotājiem un meklētu jaunas sadarbības iespējas,” saka izstādes “Riga Food” projekta vadītājs Rolands Nežborts.

Dalībai izstādē piesakās uzņēmēji no visas pasaules. Šobrīd izstādei pieteikušies dalībnieki no vairāk nekā 30 valstīm. “Riga Food 2013” būs arī vairāk nekā 10 valstu nacionālie kopstendi. Tāpat pirmo reizi izstādē būs visu četru Latvijas novadu (Latgale, Vidzeme, Zemgale, Kurzeme) kopstendi kuros būs plaši pārstāvēti mājražotāji.

Ar katru gadu arvien lielāku interesi par „Riga Food” izrāda ārvalstu nozares uzņēmumi un organizācijas, taču arī Latvijas uzņēmumi steidz izmantot iespēju izstādē gūt jaunus kontaktus un veicināt sava biznesa attīstību.

„Igaunijas, Dānijas, Itālijas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Grieķijas, Taivānas, Ungārijas, Polijas, Lietuvas, Portugāles, Šrilankas, Dienvidāfrikas, Turcijas, Indonēzijas, Spānijas, Bulgārijas, Pakistānas, Kamerūnas, Indijas un Beļģijas, Izraēlas, Horvātijas, Luksemburgas, Zviedrijas, Čehijas, Ukrainas un Moldovas uzņēmumi Rīgā prezentēs savus produktus un pakalpojumus, meklēs jaunus sadarbības partnerus un apzinās jaunos tirgus,” stāsta projekta vadītājs Rolands Nežborts.

Daudzās izstādes sadaļās piesakās uzņēmumi, kas piedalās izstādē katru gadu, gan arī tādi, kuri piesaka savu dalību pirmo reizi.

Tā, piemēram, Riga Food Regular Expo (Vispārējie pārtikas produkti – gaļa, piens, zivis, maize, konditoreja, saldēta pārtika, svaiga pārtika, augļi, dārzeņi, kulinārija) ir pieteikušies tādi Latvijas ražotāji kā Pure Chocolate, Kolumbija, FF FOODS, Rēzeknes gaļas kombināts, Vecsiljāņi,Venden, Anatols, Kronis, Icavnieks, Skrīveru saldumi, Dimdiņi, Gar’īši, Latvijas pārtikas ražotājs, AV Food kā arī tādi kas piedalīsies pirmo reizi Kroņstrauts, Kuldīgas maizes ceptuve, Raunas maiznieks, Medījumu iepirkumi, Rūjienas saldējums, Soira un daudzi citi.Arī daudzi Latvijas pārtikas, dzērienu vairumtirgotāji ņems dalību izstādē Rigafood’2013 :
Caviarhouse, AAktīvs, Mauriņš, Brenners, Domiro Group, Kofemania, German Products Baltic un citi. Tāpat šajā sadaļā ir pieteikuši dalību vēl vairāk nekā 10 ārvalstu uzņēmēji: Spānijas uzņēmumi Cafes Gallis un Productos Churruca, Itālijas uzņēmumi Italycomex un Fuoriporta, Lietuvas kompānijas Žemaitijos pienas un Kanrugele, Karloff no Slovākijas, Čehijas lielākais bio produktu ražotājs PRO-BIO, tāpat pirmo reizi piedalīsies uzņēmumi no Luksemburgas – Arinord un Lielbritānijas- ACEO kā arī daudzi citi.

Riga Food Technology And Ingredients šogad pirmo reizi piedalās uzņēmumi Bertocchi (Itālija) un Thermohran Engineering (Bulgārija) kā arī Latvijas uzņēmums DBF Technic un Robert Bosch. Tāpat piedalās uzņēmēji, kuri Rigafood piedalās vairākus gadus: Regrand, Faro Serviss, Mezuli, Leipurin, Massa Food, Diapason, Forintek Baltija, Saint Tech un daudzi citi.

Riga Food Printing and Packaging Tech pirmo reizi piedalās Francijas uzņēmums un viens no pasaules lielākajiem iepakojuma ražotājiem Smurfit Kappa kā arī Latviajs ražotājs Baltic Polymers.Tāpat piedalās Faro packing, Aimax, Trypet, Aspary PD, Zelta čiekurs un citi.

Riga Food Clean Expo šogad ir vērojama liela aktivitāte. Uz šo brīdi ir pieteikuši dalību Prāna Ko, Lysoform Balticum, Selding, Mayeri Professional, Antalis, B.G., Norwex un citi.

Riga Food Catering And Retail Tech pirmo reizi piedalīsies Polijas lielākais sabiedriskās ēdināšanas aprīkojuma tirgotājs Soda Plus. Tāpat savu dalību ir apstiprinājuši Rolviks, Rostul, Andi M, Gemoss, Grandus, Point, Ginalas, Edimar, Just Max, Top serviss, Kuma CR un citi.

Lai arī liela daļa ekspozīcijas platību ir jau aizņemtas, uzņēmēji var pieteikt dalību vērienīgajā pārtikas nozares notikumā “Riga Food 2013”, sazinoties ar projekta vadītāju Rolandu Nežbortu (tālr.: 67067550; e-pasts: Rolands.nezborts@bt1.lv).

Meistaru un pārtikas produktu konkursi
Izstādē “Riga Food 2013” tiksies arī labākie pavāri, konditori un bārmeņi, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā, oriģinalitātē un cīnītos par galvenajām balvām konkursos un sacensībās. Savukārt pārtikas ražotāji un meistari izstādes laikā par “Riga Food” medaļām sacentīsies izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos.

Inovācija pārtikai
Izstādē īpaša uzmanība tiks pievērsta inovācijai pārtikas nozarē – varēs iepazīties ar jaunumiem, ko piedāvā pārtikas nozarē iesaistītās universitātes un pētniecības institūti, kā arī inovācijas atbalsta struktūras Latvijā. Varēs apskatīt uzņēmēju, zinātnieku un pētnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus pārtikas nozarē, savukārt uzņēmēji un nozares profesionāļi ir aicināti piedalīties starptautiskā brokerpasākumā, konferencēs un semināros.

”Riga Food 2013” rīko vadošais Baltijas valstu izstāžu organizētājs – Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Republikas Zemkopības ministriju, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūtu, Latvijas Tehnoloģisko centru, “EEN Latvija”, Pavāru klubu, Latvijas Bārmeņu federāciju, “Diplomatic Economic Club Latvia” un ārvalstu vēstniecību Latvijā ekonomiskajām nodaļām. Izstādi atbalsta arī citas nozaru profesionālās organizācijas, valsts institūciju un diplomātiskās pārstāvniecības vairāk nekā 50 valstīs.

“Riga Food 2012” pulcēja 589 dalībniekus no 34 valstīm. Pagājušā gada izstādē bija arī 13 valstu nacionālie kopstendi – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Itālijas, Čehijas, Slovākijas, Kanādas, Šrilankas, Ungārijas, Turcijas, Ķīnas un Polijas. Bija arī Eiropas Komisijas stends. Izstādi apmeklēja 37 100 interesenti.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem www.rigafood.lv.