ASV vēstniecība un Baltijas – Amerikas brīvības fonds sponsorē Latgales uzņēmēju dalību vadošajā Amerikas uzņēmējdarbības konferencē

Piektdien, 15. martā, 10 Latgales “Ideju viesnīcas” biznesa inkubatoru tīkla dalībnieki dosies uz Ņūorleānu, lai piedalītos 5. ikgadējā Ņūorleānas Uzņēmējdarbības nedēļā, ko organizē Amerikas vadošais biznesa inkubators „Idea Village”. ASV vēstniecība Rīgā aicina visus ieinteresētos mediju pārstāvjus tikties ar dalībniekiem dienu pirms izlidošanas uz Ņūorleānu restorānā „Ale House” (Lāčplēša ielā 12) ceturtdien, 14. martā, no plkst. 16:00 līdz 18:00.

“Ideju viesnīca” ir piecu Latgales biznesa inkubatoru apvienība no Daugavpils, Rēzeknes, Balviem, Līvāniem un Preiļiem. Inkubatori jau kopš septembra kopā ar “Idea Village” strādā pie uzņēmumu stiprināšanas un inkubatoru kapacitātes celšanas.

Ņūorleānas Uzņēmējdarbības nedēļa ir „Idea Village” organizēta konference ar mērķi nodrošināt uzņēmējus ar dažādām iespējām un resursiem. Konferences nedēļā notiek publiski pasākumi, lekcijas, semināri un kontaktu dibināšanas pasākumi, lai sniegtu labumu plašam uzņēmēju lokam. Tiek organizēti arī slēgti pasākumi, kas apvieno cilvēkus no dažādām uzņēmējdarbības sfērām. Projekta kopējās izmaksas ir 53 900 ASV dolāru, ko finansē ASV vēstniecība ar grantu programmu un Baltijas – Amerikas brīvības fonds. Projekta ietvaros „Idea Village” pārstāvji šī gada maijā ieradīsies Latgalē, lai strādātu kopā ar „Ideju viesnīcu” un vietējiem uzņēmējiem. Lai uzlabotu projekta rezultātus, Baltijas – Amerikas brīvības fonds ir arī radījis īpašu programmu jaunajiem uzņēmējiem.

Restorānā Ale House mediju pārstāvjiem būs iespēja tikties ar šo piecu uzņēmumu vadītājiem: SIA “5 labas ziņas” (izdod žurnālu “A12 – Ceļš uz Latgali” par Latgales reģiona ekonomikas, kultūras un sociālajām aktivitātēm); SIA ”ArGaumi” (ražo dekoratīvus un praktiskus tekstilizstrādājumus mājsaimniecībām); SIA “EL prod” (ražo kancelejas preces un arhīva piederumus); SIA “Kogibox” (izgudrojis unikālu ierīci zivju tīrīšanai mājas apstākļos); SIA “Picu bode” (piedāvā konditorejas izstrādājumus Preiļos) un SIA “Teirs” (sniedz uzkopšanas un tīrīšanas pakalpojumus gan uzņēmējiem, gan privātpersonām). Pasākumā piedalīsies arī Daugavpils, Rēzeknes un Balvu inkubatoru direktori, kuri kopā ar uzņēmējiem dosies uz Ņūorleānu.

ASV vēstniecība aicina sociālā tīkla „Twitter” lietotājus un citus interesentus sekot Latvijas uzņēmēju dalībai Ņūorleānas Uzņēmējdarbības nedēļā ar vēstniecības sociālo mediju starpniecību. Sekojiet ASV vēstniecības „Twitter” kontam @usembassyriga un mirkļbirkai #latgaleincubators, lai uzzinātu jaunumus par Latvijas uzņēmējiem Ņūorleānā. Fotogrāfijas un cita informācija tiks publicēta arī vēstniecības „Facebook” lapā: www.facebook.com/usembassyriga

Lai uzinātu vairāk par “Idea Village”, lūdzu, apmeklējiet www.ideavillage.org.

INFORMĀCIJA MEDIJIEM:

Mediju pārstāvjus, kas vēlas tikties ar uzņēmējiem 14. martā pulksten 16:00 restorānā „Ale House” (Lāčplēša ielā 12), lūdzam sazināties ar ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļu.

Avots: latvian.riga.usembassy.gov