Ar īpašu koncertu ciklu Daugavpils Mūzikas vidusskola svin 90. jubileju

Lielākā un vecākā profesionālās vidējās mūzikas izglītības iestāde Latgalē – Daugavpils Mūzikas vidusskola – svin savu 90. dzimšanas dienu.

Septembrī un oktobrī visi mūzikas mīļotāji varēja apmeklēt skolas jubilejai veltītu īpašu koncertu un pasākumu ciklu. 17. oktobrī pulksten 18 skolā skanēja absolventu koncerts, bet 18. oktobrī pulksten 17 notiks jubilejas noslēguma pasākums.

Daugavpils Mūzikas vidusskola dibināta 1923. gadā kā Latgales Tautas konservatorija. Konservatorijas dibinātājas bija Daugavpils Latviešu biedrība, Daugavpils dzelzceļu mezgla Kultūras veicināšanas biedrība, Daugavpils Latviešu krājaizdevu sabiedrība, Latgales kultūras veicināšanas biedrības “Saule” un “Blāzma”, Daugavpils apriņķa skolotāju arodbiedrība, Daugavpils Latviešu dramatiskais teātris un divas fiziskas personas.

Patlaban vidusskola kļuvusi par Daugavpils mūzikas kultūras centru, tās kolektīvi – orķestri un kori – regulāri koncertē Daugavpilī un Latgales novadā, tā rīko četrus starptautiskus konkursus – festivālus, skolas pedagogi apliecina sevi arī kā koncertējošie mūziķi.

Vidusskolas septiņu nodaļu absolventi ar Daugavpils Mūzikas vidusskolas diplomu turpina mācības un strādā ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā, ASV, Austrālijā.