Aicinām Latgales pašvaldību pārstāvjus piedalīties pieredzes un informatīvās apmaiņas seminārā Rēzeknē

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk – VARAM) aicina Latgales reģiona pašvaldību pārstāvjus piektdien, 27. septembrī Rēzeknē piedalīties pieredzes un informatīvās apmaiņas seminārā par pašvaldību sistēmas pilnveidošanu un Eiropas Savienības fondu apguvi.
Latgales reģiona pašvaldību speciālisti seminārā varēs iepazīties un diskutēt par pašvaldību sistēmas pilnveidošanu, aktualitātēm teritoriju attīstības plānošanā, kā arī nozaru politiku prioritātēm vietējā līmenī.


Pasākuma laikā dalībnieki plašāk varēs uzzināt par plānotajiem atbalsta pasākumiem nākamajā Eiropas Savienības struktūrfondu programmēšanas periodā 2014.-2020.gadam un jautājumiem, kuri saistīti ar eiro ieviešanu 2014.gadā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs uzver, ka ikvienam novada un pilsētas iedzīvotājam ir būtiska pašvaldības spēja ieguldīt pieejamos fondu līdzekļus, kas ir vistiešākā iespēja uzlabot dzīves apstākļus un veicināt jaunu darba vietu rašanos.

„Patlaban, Eiropas fondu plānošanas periodu mijā, kad raugāmies uz nākamo septiņu gadu periodu, ir īstais laiks izvērtēt iepriekšējā perioda kļūdas, lai novērstu tās nākotnē. Ceru, ka “Atvērto durvju dienu” iniciatīva dos savu artavu pieredzes apmaiņā starp iesaistītajām ministrijām un pašvaldībām, kā rezultātā augs profesionalitāte un labu, kvalitatīvi sagatavotu, ilgtspējīgu projektu skaits,” pauž ministrs.

Vienlaikus valsts pārvaldes pārstāvji sniegs atbildes uz pašvaldību visbiežāk uzdotajiem jautājumiem dažādās jomās – vietējās attīstības plānošanu, investīciju piesaisti u.c., un uzklausīs pašvaldību speciālistu priekšlikumus.

Seminārā aicināti piedalīties pašvaldību vadītāji, deputāti, izpilddirektori, attīstības plānotāji, pašvaldību finanšu un uzņēmējdarbības attīstības speciālisti, juristi, projektu vadītāji, vides un sociālo dienestu speciālisti un citi interesenti.

Ar atvērto durvju dienām reģionos Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sper soli pretim valsts un pašvaldību sadarbības veicināšanā, ministrijai ne tikai uzraugot pilsētu un novadu domes, bet kļūstot par atvērtu un pieejamu sadarbības partneri.

Nākamie atvērto durvju dienu semināri un diskusijas notiks Rundālē – 4.oktobrī, Madonā – 18.oktobrī un Jūrmalā – 25.oktobrī.

Šos seminārus organizē VARAM sadarbībā ar Latvijas plānošanas reģioniem, Valsts reģionālās attīstības aģentūru un citām nozaru ministrijām.

Seminārs notiks Atbrīvošanas alejā 95, Rēzeknē, Rēzeknes novada domes telpās. Tā atklāšana plkst. 10:00. Lai piedalītos seminārā, aicinām interesentus līdz 2013.gada 25.septembrim reģistrēties www.varam.gov.lv/lat/reg/ .

Papildu informācija:
Kristīne Barševska
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Tel.67026533
E-pasts: prese@varam.gov.lvwww.varam.gov.lv