Vislatvijas ūdenstūristu saiets „Lielais plosts 2012 jeb aizbraucām ar astoņām, bet pārbraucām ar deviņām

Biedrība „Sava kabata” ar domubiedriem šo sestdien, 26.maijā piedalījās pirmajā „Vislatvijas ūdenstūristu saietā „Lielais plosts 2012””, kas norisinājās Daugavpils novadā Naujenes pagastā dabas parka „Augšdaugava” teritorijā. Biedrība piedalījās ar visām astoņām laivām, veidojot komandu 17 cilvēku sastāvā, no kuriem jaunākajam ir tikai 4 gadi.


Dienas pirmajā pusē Ūdenstūristu saieta dalībnieki apmeklēja Starptautisko tautas mākslas festivālu „Augšdaugava 2012” Slutišķos, kura ietvaros pulksten 16:00 uzsāka savu ceļojumu pa Daugavas lokiem, koka stabulēm un ziedu vītnēm pavadīti. Laivotājiem bija uzdevums līdz finišam atrast un atzīmēties 5 kontrolpunktos, kas lielākoties bija izvietoti Daugavas stāvkrastos. Ar lielākiem vai mazākiem saslapināšanās starpgadījumiem apgāžoties, pēc 4 stundu brauciena visi veiksmīgi finišēja. Vakara turpinājumā „Lielā plosta 2012” dalībnieki atpūtās pie ugunskuriem un dancoja zaļumballē Latgales populāro grupu „Dabasu Durovys” un „Patrioti LG” mūzikas pavadībā.
Taču līvānieši mājās nepārbrauca tukšām rokām – tieši pusnaktī, veiksmīgi piedaloties izlozē un starp 4 komandām finālā, mūsējie izrādījās visveiksmīgākie un neatlaidīgākie, cīnoties par pasākuma galveno balvu – tumši sarkanu SIA „Beaver” kanoe laivu ar airiem. Jaunieši neslēpa savu prieku un lepnumu par godam izcīnīto balvu, ar kuru tagad noteikti apgūšot visas tuvākās upes. Tā nu sanāca – aizbraucām ar astoņām, bet atbraucām ar deviņām! Lai piedzīvojumiem bagāta vasara arī citiem laivotājiem!

Laivu izmantošanu pasākumā atbalstīja Eiropas Komisija ELFLA līdzfinansētā projekta „Jauniešu sporta un veselības nodarbību aprīkojuma iegāde” ietvaros.