Viļānu novada pašvaldības delegācija kuplina Rakstniecības svētkus Baltkrievijā

1.un 2. septembrī Viļānu novada domes pārstāvji, deju kolektīvs „Austra”, kapella „Bumburneicys” un Viļānu amatnieki (kopā 42 dalībnieki) apmeklēja grandiozu pasākumu Baltkrievijas pilsētā Glubokojē. Divu dienu garumā norisinājās vērienīgi Baltkrievijas Rakstniecības svētki, kuros, pateicoties Viļānu novada domes finansiālam atbalstam, bija iespēja piedalīties arī mums.


Iepazīt Baltkrieviju uzsākām jau uzreiz aiz robežas, kur apmeklējām Bratslavas tirdziņu un iekarojām Majaka kalnu. Glubokojē mūs sagaidīja viesmīlīgie Baltkrievijas iedzīvotāji un pasākuma organizatori, kas par mums rūpējas divu dienu garumā. 1.septembra vakarā atklāšanas koncertā kopā ar Baltkrievijas māksliniekiem uzstājās arī deju kolektīvs „Austra” un kapella „Bumburneicys”. Savukārt domes pārstāvji apskatīja Glubokojes infrastruktūru un oficiālajās vakariņās iepazinās ar pārējiem Latvijas un Lietuvas pārstāvjiem, kā arī dibināja kontaktus ar Baltkrievijas delegācijas pārstāvjiem.

2.septembris bija svētku kulminācijas diena. Visi pilsētas iedzīvotāji un viesi jau no rīta aktīvi rosījās, lai pilnvērtīgi varētu izbaudīt svētkus. Arī Viļānu amatnieki iekārtoja Latgales plānošanas reģiona sagatavotās teltis, lai varētu tirgot līdzpaņemtos labumus, dejotāji sasēja ciešāk deju kurpes, lai nav aizķeršanos dejojot ieinteresētajiem skatītājiem, muzikanti paņēma rokās savus instrumentus un svētki arī Latvijas delegācijas ieliņā varēja sākties. Latviešu aktivitātēs labprāt iesaistījās svētku apmeklētāji gan piedaloties rotaļdejās, gan izbaudot nostalģiju nogaršojot Latvijas rupjmaizi un iegādājoties un slavējot Viļānu mājamatnieku un mājražotāju atvestās veltes.
Dejotāji un muzikanti Latvijas un Viļānu vārdu Baltkrievijā skandināja uz vairākām skatuvēm un atrada dzirdīgas ausis.
Svētki ir nosvinēti godam, bija jūtams nogurums, bet ikviens, kurš apmeklēja šos svētkus Baltkrievijā līdzi uz mājām atveda patiesas, skaistas emocijas un gandarījuma sajūtu par labi padarītu darbu.

Pateicamies visiem, kas atbalstīja Viļānu dalībnieku piedalīšanos Rakstniecības svētkos Baltkrievijā: Viļānu novada pašvaldībai, Latgales plānošanas reģionam, Latvijas vēstniecības pārstāvjiem Vitebskā un ikvienam, kas atbalstīja mūs ar domām un darbiem! Paldies!

Lai aplūkotu fotogaleriju, uzklikšķiniet uz bildes!

Linda Grandāne
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Viļānu novada pašvaldība
Tālr: 27751507
www.vilanunovads.lv