Viļānu novadā atklāti 8 jauni bērnu rotaļu laukumi

27.jūlijā un 1.augustā, kad saulīte rotājās pa zemes virsu, Viļānu novadā tika atklāti bērnu rotaļu laukumi. Lielie novada iedzīvotāji sagādāja dzirkstošu prieku mazajiem novadniekiem, jo tieši iedzīvotāju iniciatīvu grupu projektu koncepcijas un Viļānu novada pašvaldības 100 % finansējuma rezultātā tapa šie laukumi. Viļānu novadā tika iesniegtas astoņas projekta idejas, kuras tika atbalstītas un veiksmīgi sadarbojoties tika sakopti un labiekārtoti daudzdzīvokļu māju pagalmi, bet, kas pats svarīgākais – dāvāti neaizmirstami mirkļi mazajiem novada iedzīvotājiem.


27.jūlijā kā pirmais tika atklāts apvienotais laukums Viļānu pilsētā Celtnieku ielā 6 un Mehanizatoru ielā 15. Pasākums pulcināja kuplu skaitu apmeklētāju, mazie jau aktīvi iemēģināja laukuma konstrukcijas vēl pirms lentas pārgriešanas. Šī laukuma idejas iniciatores un projekta koncepcijas autores ir Ingūna Rubule un Lolita Malinovska kopā ar iniciatīvu grupu dalībniekiem Inesi Tuči, Gitu Rubu, Inetu Tuči, Svetlanu Piziču, Sņežanu Egorovu un Nadeždu Mikrjukovu.

Nākošos laukumus atklāja Nākotnes ielas 1 un 3A pagalmā. Šeit iniciatīvu grupas izveidoja divus laukumus. Viens laukums domāts pašiem mazākajiem interesentiem, bet otrs jau lielākiem bērniem. Šo projektu realizētāji bija projektu vadītāji Valentīna Vaivode, Edgars Vulāns kopā ar Sandru un Juri Ragaušiem, Elitu Ornicāni, Ritu un Kasparu Andrejeviem, Kristīni Astašovu.

Karstajā svelmē, tika atklāts arī bērnu rotaļu laukums Nākotnes ielā 2A. Šeit konstrukcijas aktīvi iemēģināja arī pati projekta vadītāja Lāsma Malta. Iniciatīvu grupā aktīvi līdzdarbojās Ilze Skabe, Nataļja Ivanova, Alla Kupernova.

1.augustā, atklājot bērnu rotaļu laukumus Radopolē un Sokolkos, ikviens klātesošais varēja sajust, ieraudzīt un kaut nedaudz izbaudīt laimes sajūtu. Atbildot uz jautājumu: Kā jūs tagad jutīsieties jaunajos rotaļu laukumos? Izskanēja vienkārša, bet ļoti patiesa atbilde: LAIMĪGI! Šī atbilde sasildīja līdz sirds dziļumiem.
Radopolē, Ezeru ielā 6, kur tagad saulītē sildās un bērnus iepriecina krāsainais rotaļu laukums, pirms tam bija vecās gāzes iekārtas un pamatīga bedre. Tagad, pateicoties Tatjanas Novikas, Imanta Strupiša, Sergeja Bogdanova un Veras Dukštas iniciatīvai, bērni var priecāties un aktīvi pavadīt brīvo laiku. Pēc lentas pārgriešanas bērni izmēģināja laukuma konstrukcijas un rotaļājoties ievēroja visus svinīgā solījuma norādījumus. Lielie bija parūpējušies par gardu cienastu un atspirdzinošiem dzērieniem, lai vēl pilnīgāk izbaudītu svētku sajūtu.

Sokolku pagasta Strupļu ciemā svētki bija pie 6. un 10. nama. Jo pateicoties pagasta aktīvākajām sievietēm, abu projektu vadītājām, Zojai Žugunovai un Inārai Repšai, pagasta bērni var rotaļāties laukumos „”Varavīksne” un „Rūķītis”. Tieši šeit bērni teica, ka jutīsies patiesi laimīgi spēlējoties kopā ar draugiem jaunajos laukumos. Iniciatīvu grupās aktīvi darbojās arī Anita Medvecka, Anfiza Orlova, Jelena Terentjeva, Uldis Sangovičs, Aina Repša, Ļubova Čulkova, Aļona Burova un Fjodors Solovjovs un par visiem kopā rūpējās uzņēmīgā pagasta pārvaldes vadītāja Lūcija Veselova, kura ir Strupļu ciema radošā dvēsele.

Atklāšanas pasākumos piedalījās lapsiņa, kas ikvienu mazo aktīvistu iepriecināja ar vējdzirnaviņām. Viļānu novada pašvaldības priekšsēdētājs Arnolds Pudulis un Attīstības, plānošanas un informācijas nodaļas vadītāja Iveta Piziča pauda prieku par veiksmīgi noslēgušos sadarbību starp iniciatīvu grupām un pašvaldību. Viļānu pašvaldības policists Ainārs Vaišvilis pastāstīja par drošības pasākumiem gadījumos, ja kāds ļaunprātīgi izmanto laukumus, kā arī to, kā tādos gadījumos jārīkojas.

Kad svinīgi tika pārgriezta atklāšanas lenta, mazie rotaļu laukumu lietotāji deva svinīgo solījumu par to, ka kārtīgi uzvedīsies atrodoties laukumos. Laime, prieks, draudzība un vēl skaistākas atmiņas par bērnību būs pievienotā vērtība šiem astoņiem Viļānu novadā tapušajiem bērnu rotaļu laukumiem.

Paldies visiem lielajiem, kuri iesaistījās, lai dāvātu prieku mazajiem novada iedzīvotājiem.

Lai aplūkotu fotogaleriju, uzklikšķiniet uz bildes!

Viļānu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste
Linda Grandāne