Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība Rugāju novada Rugāju ciemā

Projekta nosaukums, programma: ERAF projekts “Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība Rugāju novada Rugāju ciemā”, vienošanās R.3DP/3.4.1.1.0/10/APIA/CFLA/002/018. Šī gada 24.oktobrī Rugāju novada Rugāju ciemā ekspluatācijā tika nodoti izbūvētie un rekonstruētie ūdens un kanalizācijas tīkli, notekūdeņu attīrīšanas iekārtas un ūdens atdzelžošanas iekārtas.


Ūdens un kanalizācijas tīklu rekonstrukcijas un jaunu tīklu izbūves darbi veikti ERAF projekts „Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība Rugāju novada Rugāju ciemā”, vienošanās NR.3DP/3.4.1.1.0/10/APIA/CFLA/002/018 ietvaros.
Projektā paredzēto būvdarbu kopējās izmaksas ir 403 509,23 LVL (ar PVN) un tā izpildes rezultātā, Rugāju ciemā rekonstruēti ūdensapgādes tīkli 1443 m, no jauna izbūvēti 500 m garumā, rekonstruēti kanalizācijas tīkli 1372 m garumā, no jauna izbūvēti 517 m, izbūvēta arī divas kanalizācijas sūkņu stacija, ierīkota un aprīkota jauna artēziskā aka un izbūvēta ūdens sagatavošanas stacija.

Līdz ar augstāk minēto darbu pabeigšanu ir noslēgusies projekta īstenošana, kā rezultātā Rugāju ciemā ir palielinājusies ūdensapgādes pakalpojumu pieejamība un notekūdeņu savākšanas pakalpojumu pieejamība, kas nodrošina kvalitatīvu dzīves vidi ciema iedzīvotājiem.

Īstenojot ERAF projektu „Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība Rugāju novada Rugāju ciemā”, vienošanās NR.3DP/3.4.1.1.0/10/APIA/CFLA/002/018. ir palielinātas sekojošas Rugāju ciema iedzīvotāju vides kvalitātes:
nodrošināta ūdens padeves drošība un nepieciešamais ūdens apjoms sistēmā;
samazināts neuzskaitītā ūdens daudzums un samazinājies ūdensapgādes tīklu avāriju risks;
samazināts virszemes ūdeņu piesārņojums ūdenstecēs un gruntsūdenī no nepietiekoši attīrītiem notekūdeņiem.
Projekta būvdarbu īstenošanas kopējās izmaksas – 403 509,23 LVL, no kurām 85 % līdzfinansē Eiropas Savienība, pārējā summa 15 % – tiek segta no Rugāju novada domes līdzekļiem.