Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība Rugāju novada Beņislavas ciemā

Rugāju novada dome ir īstenojusi ERAF projektu „Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība Rugāju novada Beņislavas ciemā”,vienošanās NR.3DP/3.4.1.1.0/10/APIA/CFLA/023/02. Projekta mērķis bija ūdensapgādes kvalitātes uzlabošana, notekūdeņu savākšanas kvalitātes uzlabošana, notekūdeņu attīrīšanas kvalitātes uzlabošana, ūdensapgādes pakalpojumu pieejamības paplašināšana, notekūdeņu savākšanas pakalpojumu pieejamības paplašināšana un ūdensinfrastruktūras vides sakārtošana.


2012. gada 15. augustā būvnieks SIA”Hektors” pabeidza būvdarbus Beņislavas ciemā. Īstenojot projektu tika izbūvēti 2230 metri ūdensvada un 2560 metri kanalizācijas tīklu. Izbūvēta jauna ūdens sagatavošanas stacija un aprīkojums ūdens kvalitātes nodrošināšanai. Izbūvētas jaunas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas un divas kanalizācijas sūkņu stacijas, kas nodrošina kanalizācijas ūdeņu savākšanu un pārsūknēšanu uz attīrīšanas iekārtām.

Ūdens sagatavošanas stacija Benislavas ciemā

Īstenojot projektu ar centralizētās ūdens apgādes pakalpojumi tiks nodrošināti 95% no ciema iedzīvotājiem savukārt centralizētās kanalizācijas pakalpojumi tiks nodrošināti 95 % ciema iedzīvotājiem. Līdz ar projekta realizāciju ir uzlabots centralizētās notekūdeņu savākšanas pakalpojums un nodrošināta notekūdeņu atbilstoša attīrīšana, uzlabojusies dzeramā ūdens un tā piegādes kvalitāte.
Projekta īstenošanas kopējās izmaksas – 342 015,45 LVL, no kurām 85 % līdzfinansē Eiropas Savienība, pārējā summa 15 % – tiek segta no Rugāju novada domes līdzekļiem.