Seniori jaundzimušajiem dāvinās pašu adītus zābaciņus

Starptautisko veco ļaužu dienā, 1.oktobrī, plkst.11.00, Līvānu novada Dzimtsarakstu nodaļā biedrības „Baltā māja” seniori svinīgi dāvinās vairāk nekā 50 zīdaiņu zābaciņus, kas paredzēti ikvienam jaundzimušajam, kurš tiks reģistrēts Līvānu novadā.


Plkst.12.00 par godu Starptautiskajai Veco ļaužu dienai paredzētas arī svinīgās uzrunas un svētku koncerts Līvānu novada kultūras centrā. Tajā ar priekšnesumu uzstāsies arī Eiropas gada aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritātei (2012) labas gribas vēstnieks mūziķis Kārlis Būmeisters jeb Kaža. Uz šo pasākuma aicināti visi Līvānu seniori. Pasākuma noslēgumā būs iespēja pie kafijas tases aprunāties, savukārt jauniešu centrā norisināsies fotosesija.

Biedrības „Baltā māja” direktore Inguna Badune: „Biedrība ik gadu rīko labdarības akcijas, kurās aktīvi piedalās arī seniori. Vēlamies apliecināt, ka seniori ar savu darbu atbalsta jaunās ģimenes un demogrāfiskās situācijas uzlabošanos mūsu valstī, tāpēc visu septembri mūsu seniori ar mīlestību adīja zeķītes zīdaiņiem, kuras vēlāk saņems Līvānu novadā reģistrētie mazuļi. Tā kā mūsu biedrība ir savulaik aktīvi atbalstījusi Starptautiskās Veco ļaužu dienas iekļaušanu svinamo dienu kalendārā, tad mums ir dubults prieks, ka šogad varam dot savu ieguldījumu šo svētku popularizēšanā, aktīvi iesaistot seniorus brīvprātīgajā darbā un dāvājot ikvienam bezmaksas svētku koncertu.”

Labdarības akcijai čaklās seniores ir uzadījušas vairāk kā 50 mazus krāsainus zīdaiņu zābaciņus. Dzija un materiāli tika nodrošināti no projekta „Atvērtās sabiedrības fondu Izglītības atbalsta programmai” finansējuma, bet par senioru padarīto sirds darbu jaunajiem vecākiem vēstīs zābaciņiem klāt pievienotā kartīte ar vēlējumu: „Mazais, audz stiprs, vesels un laimīgs!”.
Šogad īpaša nozīme šai dienai tiek piešķirta Eiropas gada aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritātei (2012) ietvaros, turklāt akcents tiek likts uz senioru brīvprātīgo darbu.

Laipni aicināti mediju pārstāvji!

Papildus informācija:
Inese Mauriņa, Projekta „Starptautiskā Veco ļaužu diena” vadītāja, tel. 29197957

Marika Kupče, Komunikācijas nodaļas vadītāja, 67021581, 29538825, marika.kupce@lm.gov.lv