Rēzeknes Tautas teātra izrāde – Kurts kļūst neciešams

Rēzeknes Tautas teātris iestudējis izrādi pēc Norvēģu rakstnieka Ērlenna Lū grāmatas „Kurts kļūst neciešams!” Šī izrāde ir improvizācija kā lieliem, tā maziem.


“Kurts” uzrunā plašu skatītāju loku, sākot no bērnudārza vecuma līdz pieaugušo pasaulei. Komiskas situācijas un sižeta pavērsieni ļauj nopietno saprast caur smieklīgo, atklāj muļķību, kas slēpjas aiz svinīgas nopietnības; ļauj caur joku ieskatīties formālu paradumu iekšpusē, lai pārbaudītu, kas tajos ir īsts, cilvēcisks, un kas tikai tukša čaumala – tā ir “Kurta mācība”

Kurts ir vīrs un tēvs, bet vienlaikus – liels bērns. Autors nekautrējas pasakas valodā runāt par neērtām tēmām, par cilvēka kļūdīšanos, ļauj Kurtam būt ne tikai lādzīgam un strādīgam, bet arī muļķīgam, pašpārliecinātam un nejaukam. Arī viņa sieva, bērni un darbabiedri nav nekādi eņģelīši. Bet līdzās trāpīgajām autora zobgalībām, kas ķer gan vīriešus, gan sievietes, gan bērnus, visu laiku ir ieslēgts sirsnības lukturītis, kas izgaismo notikumus un rāda, kam var uzticēties, kur ir meklējama izeja, ja cilvēks ir sevī un pasaulē apmaldījies. Viņa drošais balsts un patvērums ir paškritisks prāts un draudzīga ģimene.

Māras Zaļaiskalns režija
Ināras Apeles tērpi un telpa
Inta Salmiņa gaismas un skaņa
Aktieri:
Ināra Apele, Kaspars Balodis,Ilmārs Dreļs, Iveta Graudiņa, Gundars Kozlovskis, Aldis Leidums