„Rēzeknes rajona kopienu partnerība” izsludina projektu konkursu mājražotāju un sabiedriskajām aktivitātēm, kā arī zivsaimniecības pasākumiem

Biedrība „Rēzeknes rajona kopienu partnerība” izsludina projektu iesniegumu konkursa IV kārtu Lauku attīstības programmas divu pasākumu ietvaros: „Konkurētspējas veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā” (411.pasākums) un “Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā” (413.pasākums).


Projektu konkursa IV kārta ir iespējama, jo Zemkopības ministrija kopā ar Lauku atbalsta dienestu apstiprinājusi grozījumus Biedrības „Rēzeknes rajona kopienu partnerība” Attīstības stratēģijā (2008-2013). Projekta iesniegumus pieņems no 10.septembra līdz 10.oktobrim. Kopējais IV kārtā pieejamais finansējums ir 349 725,51 LVL, kas nāk no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai. Savukārt zivsaimniecības pasākumu II kārtu finansē Eiropas Zivsaimniecības fonds un tajā šobrīd pieejami 336 372,69 LVL. Projektu iesniegšana zivsaimniecības pasākumiem paredzēta no 17.spetembra līdz 17.oktobrim.

Uz finansējuma saņemšanu var pretendēt biedrības un nodibinājumi, pašvaldības, juridiskas un fiziskas personas. Atšķiras tikai atbalsta intensitāte – biedrības un nodibinājumi var pretendēt uz 90 %, pašvaldības uz 90 %, kur PVN nav attiecināmās izmaksas, savukārt juridiskas un fiziskas personas uz 60 % (PVN neattiecināmās izmaksas) no nepieciešamā finansējuma projekta ieviešanai.

Projektu konkurss izsludināts četrās rīcībās:

1) Lauksaimniecības produktu ražošanai un pirmapstrādei pieejams finansējums 35 000 LVL apjomā (viena projekta maksimālā summa – 20 000 LVL). Rīcība atbalsta iekārtu, tehnikas, aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un programmu nodrošinājuma iegādi un uzstādīšanu, infrastruktūras izveidi lauksaimniecības produktu pārstrādei un pirmapstrādei, t.sk. pašu saražotās produkcijas iepakošanai, kā arī ilggadīgo augļkopības kultūraugu (izņemot zemenes) stādu iegādi, stādījumu balstu ierīkošanu, žogu un žogu balstu iegādi, uzstādīšanu un stādījumu ierīkošanu biedrības „Rēzeknes rajona kopienu partnerība” darbības teritorijā.
2) Rīcības Lauksaimniecības produktu pārstrāde un pirmapstrāde mājas apstākļos mērķis ir atbalstīt mājražotājus, kas būtu gatavi ražot, pārstrādāt un piedāvāt tirgum vietējos produktus. Atbalsts paredzēts iekārtu, tehnikas, aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un programmu nodrošinājuma iegādei un uzstādīšanai, infrastruktūras izveidei lauksaimniecības produktu pārstrādei un pirmapstrādei mājas apstākļos, t.sk. pašu saražotās produkcijas iepakošanai vietējo rīcības grupu darbības teritorijā. Pieejamais finansējums – 36 762,91 LVL, viena projekta maksimālā summa 20 000 LVL.
3) Atbalstam sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai vietējiem iedzīvotājiem pieejams finansējums 245 260,82 LVL un viena projekta maksimālā summa ir 5 000 LVL. Rīcības mērķis ir veidot kvalitatīvas un dažādas brīvā laika pavadīšanas iespējas vietējiem iedzīvotājiem. Atbalsts pieejams kultūras, sporta un atpūtas iespēju uzlabošanai un dažādošanai, publiskās infrastruktūras sakārtošanai un citu sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai vietējiem iedzīvotājiem. Paredzams, ka finansējumu varētu saņemt aptuveni 55 projekti.
4) Rīcība Sociālo pakalpojumu pieejamības nodrošināšana paredz dienas centru, veļas mazgātuvju, interneta pieejas punktu un citu sociālo pakalpojumu izveidi un jau esošo pakalpojumu pilnveidošanu vietējiem iedzīvotājiem. Pieejamais finansējums ir 72 664,28 LVL (viena projekta maksimālā summa – 3 000 LVL). Atbalstu varētu saņemt aptuveni 26 projekti.
22.augustā Rēzeknes novada pašvaldības Konferenču zālē plkst. 10:00 – 13:00 Biedrība „Rēzeknes rajona kopienu partnerība” organizē semināru, kurā tiks sniegta aktuālākā informācija par ELFLA projektu konkursa IV kārtu, tostarp arī projekta pieteikuma aizpildīšanu un pavaddokumentu izstrādi. Semināram var reģistrēties līdz 20.augustam plkst. 14:00, nosūtot pieteikumu uz e-pastu uz partnerība@rdc.lv. Pieteikumā jānorāda: Vārds Uzvārds, organizācija, ko pārstāvēsiet, tel. nr., e-pasts un Vecums (jaunāks vai vecāks par 25 gadiem). Tā kā atsevišķas projektu konsultāciju dienas netiks rīkotas, visi interesenti ir aicināti apmeklēt semināru un sagatavot sev interesējošos jautājumus!

Vairāk informācijas: www.rezeknespartneriba.lv

Informācija par pasākumiem 411. un 413. www.lad.gov.lv/lv/es-atbalsts/lauku-attistibas-programmas-pasakumi/411-konkuretspejas-veicinasana-vietejo-attistibas-strategiju-istenosanas-teritorija-un-413-lauku-ekonomikas-dazadosana-un-dzives-kvalitates-veicinasana-vietejo-attistibas-strategiju-istenosanas-teritorija/

Madara Ļaksa,
Rēzeknes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tel.: 26531297, 64607198
skype: madara.laksa