Rēzeknes novada pūtēju orķestris „Vikords” no skates atgriežas ar savā grupā iegūtu otro vietu valstī

Ar ļoti labiem rezultātiem, B grupā iegūstot I pakāpes diplomu, no Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru skates atgriezies Rēzeknes novada pūtēju orķestris „Vikords”. Skate orķestriem no Latgales novadiem marta vidū notika Jēkabpilī. Tās laikā profesionāla žūrija vērtēja dalībnieku gatavību dalībai VII Latvijas skolu pūtēju orķestru festivālā un finālkonkursos, kas šogad no 25. līdz 26.maijam notiks Jelgavā.


Mūsu novada orķestra vadītājs Romāns Ivanovs ir gandarīts par kolektīva sniegumu un skatē uzrādītajiem rezultātiem – saņemot 51.17 punktus, „Vikords” B grupā ir labākais starp Latgales novada kolektīviem, bet kopvērtējumā visā Latvijā ierindojas 2.vietā.
Tas nozīmē, ka mūsu orķestris maijā piedalīsies ne vien skolu pūtēju orķestru festivālā, bet arī finālkonkursā, kurā kolektīvi sacentīsies par labāko Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru tituliem.
Jāatzīmē, ka pagājušajā gadā „Vikords” pūtēju orķestru skatē piedalījās C grupā, Latgalē iegūstot vislielāko punktu skaitu, bet kopvērtējumā valstī ierindojoties 4.vietā. R.Ivanovs stāsta, ka visa mācību gada garumā viņi bija cītīgi strādājuši, mēģinot divas reizes nedēļā, tāpēc šogad jau vēlējās izmēģināt savus spēkus augstākā grupā. Un uzrādītais rezultāts pierāda, ka viss izdevās.
Puse no visiem orķestriem piedalījās arī defilē skatē, kur skaņdarbi jāatskaņo maršējot ar horeogrāfiskām kustībām. Viņu vidū bija arī Rēzeknes novada pūtēju orķestris „Vikords”. Pēc iegūto punktu skaita savā grupā tas valsts mērogā ierindojas otrajā vietā, taču orķestra vadītājs R.Ivanovs atzīst, ka rezultāti varēja būt labāki. „Nākamgad pie šī žanra cītīgāk piestrādāsim, izkopjot savas kustības,” sola R.Ivanovs.
Lai arī ikdienā kolektīvam pasākumu, kurā viņi uzstājas, netrūkst, tomēr visi dalībnieki ar nepacietību gaida festivālu Jelgavā. Šāds veida festivāls notiek reizi piecos gados, un tā vēsture aizsākās tālajā 1981.gadā, kad Rēzeknē notika I Latvijas skolu pūtēju orķestru salidojums. Festivāls ir dziesmu un deju svētku tradīcija, kas notiek starplaikā starp pagājušiem un kārtējiem skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.

Fotogrāfijā: Rēzeknes novada pūtēju orķestris „Vikords” 2011.gada novembrī Bērzgalē uzstājas kopā ar kori „Trejkola” un Puncuļu ģimeni.