Rēzeknes īsziņas

„Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” kļūs juridiski patstāvīgs

Kārtējā Rēzeknes pilsētas domes sēdē tika pieņemts lēmums no 1.jūlija piešķirt iestādei „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” juridisko patstāvību un apstiprināt tās nolikumu.

Līdz ar to no Rēzeknes pilsētas domes Izglītības pārvaldes pakļautības tiks izslēgtas tādas struktūrvienības kā: Rēzeknes pilsētas skolēnu interešu centrs un Jaunatnes iniciatīvu atbalsta centrs. Turpmāk šīs struktūrvienības, kā arī tūrisma attīstības centrs, saimniecības nodaļa, grāmatvedības un lietvedības nodaļa būs ARPC sastāvā.

Par atbalstu monogrāfijas par rēzeknieti Francisku Varslavānu izdošanai

Rēzeknes pilsētas dome pieņēma lēmumu piešķirt līdzfinansējumu Rēzeknes Latgaliešu kultūras biedrībai monogrāfijas par rēzeknieti – mākslinieku Francisku Varslavānu izdošanai.
Lēmums pieņemts, pamatojoties uz šī gada 24. maijā saņemto Rēzeknes Latgaliešu kultūras biedrības iesniegumu ar lūgumu atbalstīt monogrāfijas izdošanu par F.Varslavānu. Pamatojoties uz saistošajiem noteikumiem Nr.4 „Par Rēzeknes pašvaldības budžetu 2012. gadam”, Rēzeknes pilsētas dome pieņēma lēmumu piešķirt 1000 latus monogrāfijas izdošanai.

Piešķīra līdzekļus Kultūras nama fasādes remontam

Rēzeknes pilsētas domes deputāti ir pieņēmuši lēmumu piešķirt finansējumu 1923,27 latu apmērā Kultūras nama fasādes sienas daļējam remontam.

Lēmums tika pieņemts pamatojoties uz Rēzeknes Kultūras nama vadītājas V. Štekeles iesniegumu ar lūgumu piešķirt nepieciešamos līdzekļus, kā arī Latvijas Būvinženieru savienības speciālista un Rēzeknes pilsētas domes Būvvaldes atzinumu par remonta veikšanas nepieciešamību.

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja O.Petrova
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Olga Petrova 64607616
olga.petrova@rezekne.lv