Rēzeknes īsziņas


Ielu remonti;
Rēzeknes sportiste Londonā;
Instrumentālais ansamblis piedalīsies „Amberstar 2012” festivālā;


Ielu remonti

Rēzeknes pilsētas dome šovasar veiks pilnību asfalta seguma nomaiņu vairākos ielu posmos. Ar asfalta frēzēšanu ir jau uzsākti asfalta seguma nomaiņas darbi Pulkveža Brieža ielas posmā no Atbrīvošanas alejas līdz Seiles ielai, tuvākajā laikā asfalta seguma nomaiņu sāks Baznīcas, Rancāna, Lubānas un Tinjanova ielu posmos. Iepriekšminētajos ielu posmos noņemtais asfalts tiks izlietots citās pilsētas ielās. Domes Pilsētas saimniecības pārvalde informē, ka Rēzeknē šonedēļ pilsētā notiek apgaismojuma tīklu rekonstrukcija – tiek mainīti laternu stabi, pazemes tīkli un arī paši gaismekļi, Trasuna, Strēlnieku, Kalna, Upīša, Zavoloko un Kūdras ielās.

Rēzeknes sportiste Londonā

Latviju Londonas olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 46 sportisti, tostarp arī rēzekniete Aiga Grabuste. Aiga Grabuste ir Latvijas vieglatlēte, startē septiņcīņas sacensībās, viņas labākās septiņcīņas disciplīnas ir 100 metru barjerskrējiens un tāllēkšana. 2008. gada Olimpiskajās spēlēs Pekinā Aiga kārtējo reizi laboja personisko rekordu un izcīnīja 19. vietu. 2007. gada Pasaules čempionātā viņa ar 6229 punktiem ierindojās 12. vietā, 2012. gadā izcīnīja 4. vietu Eiropas čempionātā Helsinkos. Pirmo vietu un zelta medaļu Aiga Grabuste ir izcīnījusi Eiropas junioru čempionātā Nīderlandē 2007. gadā un Eiropas U-23 čempionātā Lietuvā 2009. gadā.

Instrumentālais ansamblis piedalīsies „Amberstar 2012” festivālā

Rēzeknes dome atbalstījusi instrumentālā ansambļa „Excelsus” dalību Starptautiskajā konkursā-festivālā „Amberstar 2012”, kas no 21. Līdz 24. augustam norisināsies uz Rīga-Stokholma-Rīga kruīza kuģa “Romantika”. Pašvaldība apņēmusies segt brauciena izdevumus par 303 latiem. Festivāls „Amberstar” televīzijas ēterā bija pārraidīts 1999.gadā, kā televīzijas raidījums “Dzintara zvaigzne”, kas tika raidīts Latvijas valsts televīzijā katru nedēļu divu gadu laikā. Kopš 2001.gada festivāls notika Jūrmalas “Dzintaru koncertzālē”, bet 2008.gadā festivāls devās uz Zviedriju, un tagad notiek uz “Tallink” kompānijas kruīza kuģa „Romantika”. 2005. gadā notikušais festivāls tika veltīts maestro Raimondam Paulam, bet 2006.gadā teātra un kino aktrisei Vijai Artmanei. 2012.gadā, festivāla organizatori festivāla programma tiek veltīta slavenai zviedru grupai – ABBA.

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Olga Petrova 64607616
olga.petrova@rezekne.lv