Rēzeknē aprīlī iepazīsim Vācijas mākslu

16.aprīlī plkst. 11:00 – Vācijas mākslinieka Norberta Folbergera
gleznu un skulptūru izstādes atklāšana, izstāde būs apskatāma
tikai vienu dienu līdz plkst. 18:00;

16.aprīlī plkst. 18:00 – Dokumentālā filma PIANOMĀNIJA ar mūzikas pasaulē atzītu pianistu piedalīšanos, sadarbībā ar Austrijas un Vācijas vēstniecībām.


16.aprīlī plkst. 18:00
Dokumentālā filma PIANOMĀNIJA
ar mūzikas pasaulē atzītu pianistu piedalīšanos

Rēzeknes pilsētas Kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3
Ieeja bez maksas

Filmas garums 2 stundas
Filma tiks demonstrēta vācu valodā ar subtitriem latviešu valodā

Austrijas un Vācijas vēstniecības piedāvā noskatīties režisoru Roberta Cibis un Lilianas Frankas dokumentālo filmu par perfektās skaņas meklējumiem, kura nesen ieguvusi Vācijas filmu balvu (German Film Awards) par gada labāko skaņu. Bez šī apbalvojuma PIANOMĀNIJA guvusi arī vairāku kino festivālu atzinību, tostarp izrādīta Berlīnes filmu festivālā, Sanfrancisko starptautiskajā filmu festivālā, bijusi nominēta kā 2010.gada labākā Eiropas dokumentālā filma, kā arī saņēmusi speciālbalvu „EuroDoc 2010” festivālā Norvēģijā.

“Pianomānija” piedāvā vienreizēju skatījumu uz aizraujošajiem perfektā skanējuma meklējumiem, kā arī izcilu izpildītāju muzikālos priekšnesumus. Šī neparastā filma ar mīlestību un humorpilni ataino mirkļus no absolūtās mīlestības pret detaļu precizitāti un perfekciju.

“Tonis neelpo”, “instrumentam nepieciešams vairāk maģijas” – tādus izteikumus kā šie Steinway & Sons galvenais tehniķis un klavierskaņošanas meistars Štefans Knipfers dzird katru dienu. Viņš strādā kopā ar pasaules labākajiem pianistiem. Un kad viņi sēžas pie flīģeļa, visam ir jābūt perfekti, līdz pat sīkākajai toņa niansei. Jo ikvienam instrumentam ir sava personība, katrs skaņdarbs pieprasa savu tonalitāti un katrai interpretācijai ir īpašs temperaments.

Norberts Folbergers (Vācija) – gleznu un skulptūru izstāde
Izstādes atklāšana 16.aprīlī plkst. 11:00
Izstāde būs apskatāma tikai vienu dienu līdz plkst. 18:00

Rēzeknes pilsētas Kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3
Ieeja bez maksas

Vācijas mākslinieks Norberts Folbergers (Norbert Folberger) 2012. gada 16. aprīlī apmeklēs Rēzekni, lai iepazīstinātu rēzekniešus ar savu daiļradi. Viņa darbu izstādes ir rīkotas visdažādākajās pasaules pilsētās – „Sony Galerie“ Osakā/Japānā, „Grand Palais“ Parīzē, „Whitechapel Gallery“ Londonā, Vācijas modernās mākslas izstādē DOCUMENTA IX Kaselē, Honkongā, Losandželosā, Ņujorkā, Riodeženeiro un Berlīnē. Norberts Folbergers vēlas ar savu mākslu sapurināt izstādes apmeklētāju. Tālab viņa gleznas un skulptūras ir sociālkritiskas un bieži vien arī mulsinošas. Patlaban Norberts Folbergers gatavo scenogrāfiju Riharda Vāgnera 200. dzimšanas dienai veltītajam Bairoitas festivālam, kas tiks atzīmēta 2013. gadā.
Rēzeknē mākslinieks izstādes apmeklētāju rīcībā būs visu dienu. Viņu pavadīs latviešu tēlnieks Viktors Suškēvičs.

Rēzeknes pilsētas KN tālr.: 646 22066