Plešovas kapos noslēdzies vides labiekārtošanas projekts

Sestdien, 7.jūlijā pēc kapusvētkiem Plešovas kapos, Silvija Salmane iepazīstināja klātesošos ar realizēto projektu „Vides labiekārtošana Plešovas kapos”. Projekta idejas autore ir Šķilbēnu pagasta iedzīvotāja Lucija Logina, kura saprata, lai labiekārtotu vidi Plešovas kapos, nav iespējams nepieciešamās summas savākt ziedojumos no iedzīvotājiem, tāpēc ir jāpiedalās projektu konkursos.


Projekta konkursā iesniegto projektu atbalstīja un tā realizēšanai 255,00 Ls piešķīra VAS „Latvijas Hipotēku un zemes banka” Klientu klubs „Mēs paši”. Projekta galvenais mērķis, – izrakt grodu aku un uzstādīt ūdens sūkni, ir sasniegts.

Jūnija mēnesi vairākas reizes kopā sanāca Šķilbēnu un Lazdulejas pagastu iedzīvotāji, lai Lucijai Loginai palīdzētu realizēt projektu. Lielu paldies par palīdzēšanu Lucija Logina saka kapu vecākajam Jānim Zujānam, Lazdulejas un Šķilbēnu pagastu iedzīvotājiem Jānim Loginam, Silvijai Salmanei, Teklai Supei, Linardam Loginam, Ēvaldam Bukšam, Edmundam Bukšam, Aivaram Slišānam, Jurim Supem, Aivaram Džiguram un Balvu pagasta iedzīvotājam Vilhelmam Kuļšam.

Iedzīvotāji, kuru piederīgie ir apglabāti Plešovas kapos, atzinīgi novērtē paveikto un ir priecīgi, ka beidzot būs iespējams ūdeni paņemt tepat no akas. Priecīgi ir ne tikai iedzīvotāji, kuri par kapu sakopšanu rūpējas ikdienā, bet arī radinieki no citiem Latvijas novadiem. Viņi apbrīno un novērtē Latgales ļaužu uzņēmību un spēju realizēt projektus tālu no galvaspilsētas un lielajām pilsētām.

Priesteris Staņislavs Prikulis kapusvētkos aicināja aktīvi dziedāt līdzi procesijas dziedājumus un no visas sirds aizlūgt par mūžībā aizgājušajiem tuviniekiem. Priesteris uzsvēra, ka tas ir ļoti svarīgi, ka vecāki un vecvecāki bērniem māca tradīcijas. „Esmu priecīgs kapusvētkos redzēt bērnus un jauniešus. Tas ir ļoti būtiski, ka bērni un jaunieši nāk līdzi uz kapusvētkiem un redz šo tradīciju. Kas gan noskaitīs par mums lūgšanu, kad būsim aizgājuši mūžībā, ja šī kapusvētku tradīcija nebūs iemācīta bērniem? Saglabāsim tradīciju lūgties par mūžībā aizgājušajiem tuviniekiem”, pamācīja priesteris Staņislavs Prikulis.

Lai aplūkotu galeriju, uzklikšķiniet uz bildes!

Informāciju sagatavoja: Vineta Zeltkalne
Foto akas rakšana un grodu ielikšana: Aivars Džigurs
Foto: Vineta Zeltkalne