Pagarina tehniskā projekta izstrādi ūdenssaimniecības attīstībai Šķilbēnu pagastā Rekovas ciemā

Viļakas novada dome pagarināja līgumu ar firmu SIA „Belss” par tehniskā projekta izstrādi projektam nr. 3DP/3.4.1.1.0/11/APIA/CFLA/052 „Ūdenssaimniecības attīstībai Šķilbēnu pagastā Rekovas ciemā”.


2011.gada 19.decembrī SIA „Belss” projektētāji tikās ar Viļakas novada domes vadību un Rekovas ciema iedzīvotājiem. Tikšanās laikā projektētāji prezentēja ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu trasējumus, kā arī Šķilbēnu pagasta pārvaldnieka Andra Mežala vadībā izstaigāja projektēto trasi pa Rekovas ciemu un precizēja ar zemes īpašniekiem plānotās pieslēguma vietas privātīpašumiem. Ar katru privātīpašnieku tiks noslēgta vienošanās par pieslēguma vietas atrašanās vietu. Andris Mežals nodrošinās šo vienošanās parakstīšanu un neprecīzo pieslēguma vietu precizēšanu, kā arī uzraudzīs, lai vienošanās tiktu pievienota pareizā skice.

Iedzīvotāji atzinīgi vērtēja šo tikšanos, jo šobrīd ir radusies lielāka izpratne par to, kā šis projekts tiks īstenots. Kā arī iedzīvotāji atzinīgi vērtē, ka tika iepazīstināti ar trases skici un projektētāji izstaigāja trasi, tāpēc iedzīvotājiem bija iespējams vēlreiz saskaņot pieslēgšanās punktus. Iedzīvotāji arī saprata, ka pašvaldība nedrīkst ieguldīt līdzekļus privātajā īpašumā, pašvaldība nodrošina iedzīvotājam pieslēgšanās vietu centrālajam ūdensvadam un kanalizācijai, bet nenodrošina ūdensvada vai kanalizācijas vada ierīkošanu līdz iedzīvotāja mājai (privātīpašumam).

Priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs atzinīgi novērtēja projektētāju darbu, ir izveidots skiču projekts visai ūdensvada un kanalizācijas trasei, tagad arī pašvaldībai ir iespējams izvērtēt projektēto trasi un izdarīt nepieciešamās korekcijas. Iepazīstoties ar trasējumu, S. Maksimovs komentēja „Būs jāpārdomā citi risinājumi 3- 4 trases vietām, jo svarīgi trasi un pieslēgumus veidot tā, lai pēc iespējas mazāk būtu jāuzlauž asfalta segums. Problemātiskākā vieta trasē ir Meža iela, kas ved uz pagasta pārvaldi, lai, ierīkotu centrālo ūdensvadu un kanalizāciju, ir jāuzlaiž asfalts visai Meža ielai. Šajā ielā ir labs asfaltbetona segums, ir jāatrod citi risinājumi šai trases vietai”.

Pamatojoties uz pašvaldības atzinumu, ka nepieciešams mainīt trasējumu, ir pagarināts līgums par tehniskā projekta izstrādi līdz 2012.gada pavasarim, lai nodrošinātu precīza tehniska projekta izstrādi, iekļaujot arī pašvaldības ieteiktos precizējumus.

Kontaktinformācija:

Projekta vadītāja: Vineta Zeltkalne
Viļakas novada dome
Attīstības plānošanas nodaļas speciāliste sadarbības jautājumos
Tālr. 64507216