Notika ārkārtas LPRAP sēde

18. jūnijā Daugavpils pilsētas domes telpās notika Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes (LPRAP) ārkārtas sēde. Arī šoreiz sēdē piedalījās vides un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.


Kā jau bija ierakstīts sēdes darba kārtībā, galvenais diskusiju temats bija Latgales rīcības plāns 2012.-2013. gadam.

Daudz uzmanības LPR attīstības padomes locekļi pievērsa diskusijām ne tikai par uzņēmējdarbības kā nozares attīstību, bet arī priekšnoteikumu radīšanai, lai uzņēmējiem atvieglotu dzīvi – tas attiecas gan uz ceļu infrastruktūras uzlabošanu, gan birokrātiskā sloga samazināšanu potenciālajiem un esošajiem uzņēmējiem. Diskusijas gaitā sēdes dalībnieki arī pieskārās jautājumam par Lauku atbalsta programmu.

VARAM piedāvā organizēt atklātu projektu konkursu pilsētvides programmā, īpašu priekšroku dodot Latgales reģiona pilsētu – Daugavpils, Rēzeknes un Līvānu projektiem. Tāpat sešiem Latgales novadiem – Daugavpils, Rēzeknes, Ludzas Preiļu, Krāslavas un Balvu novadam Latgales programmas ietvaros tiks papildus piešķirti 17,9 milj.lati.

Jāmin, ka pašlaik Latgales plānošanas reģions kopā ar VARAM un Zemkopības ministriju aktualizē jautājumu par atbalstu mazo novadu pašvaldībām. Tuvākajā laikā notiks pārrunas ar ekonomikas ministriju par uzņēmējdarbības atbalsta instrumentiem Latgales reģionā.

E. Sprūdžs atzīmēja, ka Latgales rīcības plāns nevar būt vienreizējs „pabalsts” reģionam, respektīvi, nauda ir jāiegulda ar skatu uz nākotni. Valsts ekonomika var attīstīties tikai caur reģioniem, ne savādāk, piebilda ministrs.

Savukārt LPRAP priekšsēdētājs Gunārs Upenieks sēdes noslēgumā atzīmēja, ka darbs bijis auglīgs, liels prieks, ka E. Sprūdžs kārtējo reizi atradis laiku piedalīties sēdē. Sadarbība noteikti turpināsies nākotnē.

Foto: no kreisās ministra biroja vadītāja Kristīna Pelša,
LPR AP
priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, VARAM ministrs Edmunds Sprūdžs, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova un Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartašēvičs.

Ziņojumu sagatavoja:
Latgales Plānošanas Reģions
Rīgas birojs
Rīga, Tirgoņu iela 11, LV – 1050,
E-pasts: info@latgale.lv