No mūsdienām uz baroku un vēl senāk atpakaļ…

3. un 4.septembrī Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) iespēja ceļot laikā – radošas nodarbības skolēniem un pieaugušajiem, kas ikdienu var pārvērst mazā izzinošā piedzīvojumā.


Uzsākot jaunu mācību gadu, jau piekto gadu pēc kārtas Latvijas muzejos septembris iesākas ar akciju „Mācību nedēļa pieaugušajiem”, kuras mērķis ir piesaistīt dažāda vecuma mācīties gribētājus, lai neformālā gaisotnē sevi bagātinātu un brīvo laiku pavadītu interesanti un izzinoši.

Rēzeknē šai laikā jau astoto gadu pēc kārtas norisinās Baroka mūzikas dienas, tāpēc muzejā satiksies senatne, māksla un mūzika, piedāvājot ikvienam meklēt un atrast savas pilnveidošanās iespējas.

3.septembrī plkst. 10:00-17:00 – Senā skola muzejā
Skolēniem un studentiem – IEEJA BRĪVA, pieaugušajiem – Ls 0,40

Aicinām skolēnus kopā ar ģimeni atzīmēt svētkus radošā gaisotnē – iejusties senās skolas (19.gs.) mācību stundā un pārbaudīt savas prasmes boksterēšanā vai glītrakstīšanā ar spalvu un tinti, kā arī
apskatīt pagājušā gadsimta 80.g. skolas formu un mācību piederumus!

4.septembrī plkst. 17:00 – SARUNAS MUZEJĀ „No mūsdienām uz baroku un vēl senāk atpakaļ… ”
Aicināti visi interesenti! Ieeja brīva

Aicinām iepazīt mūzikas attīstību retrospektīvā griezumā no mūsdienām līdz baroka laikam un vēl senāk atpakaļ (I.Pāvule), un baroka stila izpausmes Latgales sakrālajā arhitektūrā (I.Dundure).

Pēc sarunām, Baroka mūzikas dienu ietvaros – plkst. 18:30 – poļu ansambļa „Peregrina” koncerts Rēzeknes Sāpju Dievmātes baznīcā, skanēs Klarisas klostera mūzika (13.-14.gs.), pēc koncerta – tikšanās ar poļu ansambļa „Peregrina” māksliniecēm.

7.septembrī plkst.15:00 – POĻU mākslas IZSTĀDES atklāšana ar ansambļa „Kesselberg Ensemble” (Latvija, Šveice) piedalīšanos.

Sadarbībā ar Polijas vēstniecību Latvijā, iespēja iepazīt Polijas mūsdienu mākslinieku darbus, kuros rodama dabas un cilvēka savstarpējā mijiedarbība – Magdalena Kuleša-Fedkoviča, Pavels Jasinskis, Mihals Stonavskis.

Informāciju sagatavoja
Maija Upeniece,
Latgales Kultūrvēstures muzeja
sabiedrisko jautājumu un reklāmas speciāliste

Adrese: Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē, LV-4601
Tālrunis 64622464, e-pasts: muzejs@rezekne.lv
Seko jaunumiem: www.draugiem.lv/lkm, www.facebook.com/Rezekne.Muzejs

Lai aplūkotu fotogaleriju, uzklikšķiniet uz bildes!