Ministrs Edmunds Sprūdžs klātienē iepazīsies ar pašvaldību apzinātajiem pasākumiem “Iespēju Latgale” plāna īstenošanai

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs piektdien, 13.jūlijā, un sestdien, 14.jūlijā, dosies reģionālajā darba vizītē uz Latgales reģionu, lai klātienē koordinētu “Iespēju Latgale” plāna ieviešanu, kā arī pārrunātu pašvaldību apzinātās iespējas izmantot šajā plānā pieejamo finanšu atbalstu.


Piektdien ministrs plānojis apmeklēt Balvu novadu un tikties ar Balvu novada domes priekšsēdētāju Andri Kazinovski, lai pārrunātu plānotās iniciatīvas un iespējamos to īstenošanas izaicinājumus, “Iespēju Latgale” plāna ietvaros īstenojot līdzsvarotu novada attīstību.

Dienas otrajā pusē E.Sprūdžs dosies uz Kārsavu, lai piedalītos Kārsavas novada pašvaldības īstenotā tranzītielas projekta svinīgajā atklāšanas pasākumā. Tāpat E.Sprūdžam paredzēta tikšanās ar Kārsavas novada domes priekšsēdētāju Ināru Silicku.
Jau iepriekš ministrs uzsvēris pašvaldību būtisko nozīmi visas Latvijas ilgtspējīgas attīstības aspektā un vērsis to uzmanību uz nepieciešamību efektīvi izmantot pieejamos atbalsta instrumentus, t.sk. “Iespēju Latgale” plānā piedāvāto atbalstu jaunu darba vietu radīšanai un uzņēmējdarbības attīstīšanai novados.

Lai klātienē iepazītos ar Daugavpils novada aktualitātēm un pašvaldības apzinātajiem pasākumiem “Iespēju Latgale” plāna ietvaros, sestdien E.Sprūdžs dosies uz Daugavpili, kur tiksies ar novada domes priekšsēdētāju Janīnu Jalinsku.

Sestdienas izskaņā ministrs plānojis piedalīties Latgales plānošanas reģiona un Krāslavas novada domes organizētajā Daugavas festivālā, kas norisināsies Krāslavas pilsētas svētku ietvaros.

Šogad festivāls tiek organizēts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārraudzītās Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros, t.i., projekta “Tūrisma attīstības veicināšana Latgales-Utenas-Vitebskas pārrobežu reģionos” ietvaros.

Par mediju iespējām ministra darba vizītes laikā Latgalē lūdzam sazināties ar Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāju Ivetu Maļinu – Tabūni pa telefonu 29494921.

Kristīne Barševska
Sabiedrības informēšanas nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Tel.: 67026533/ 26417267
E-pasts: prese@varam.gov.lv
twitter.com/VARAM_Latvija