MIĶEĻA DIENAS GADATIRGUS


Miķeļi – rudens saulgrieži, kad saule iegriežas uz ziemas pusi, kad paveikti lielie lauku darbi un novākta rudens raža. Miķeļi ir gada bagātākais laiks, tādēļ tie ir arī ražas svētki un lielā rudens tirgus diena. Svētdien, 30. septembrī no plkst. 9.00 līdz 13.00 rēzeknieši un pilsētas viesi aicināti aktīvi tirgoties Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā tradicionālajā Miķeļa tirgū.


Ikvienu interesentu gaidīs Latvijas lauku labumi un rudens ražas veltes, amatnieku darinājumi, degustācijas, rotaļas un danči, vairāki konkursi, savukārt mazos tirgus apmeklētājus priecēs rudens darbnīcas. Radošajās darbnīcās varēs iemēģināt roku savu fantāzijas krāšņāko lapu zīmēšanā un figūriņu veidošanā no rudens veltēm, ripināsim kartupeļus, konkursā „… sagaidi rudeni bez asarām” – raudāsim par nebijušo vasaru, paši veidosim dīvaino dārzeņu un augļu izstādi, zīmēsim rudeni, būs dārzeņu dambretes turnīrs.
Jautrus dančus un rotaļas iemācīs folkloras draugu kopa un kapela „Vīteri”, grupa „Rikši” aizdzīs rudens rīta miglu, folkloras kopa „Rūta” apdziedās un vēl daudz un dažādas rudenīgas dziesmas, skaņas un izklaides. Vizināšanos ar zirgiem nodrošinās “Rudo kumeļu pakalni”.
12:00 Kapelas „Dziga” CD „Gotovs” prezentācijas koncerts.
Ieejas maksa : Ls 0.50, pirmsskolas vecuma bērniem ieeja – brīva.
Miķeļdienas gadatirgu rīko Rēzeknes pilsētas kultūras nams .
Sadarbības partneris – Biedrība „Artistence”,Jauniešu atvērtais centrs “JACis”

SĀBRU RUDENS GODI
13:00 – 17:00

Tiergā cylvāku bez skaita,
Vīnam rotūs teļš voi aita,
Ūtram rukss, a trešam koza.
Bet kam īdzeive ir moza,
Tys taipat nu sovom mōjom
Atnocis iz tiergu kōjom.

13:00 – 17:00 SĀBRU TIERGS

Visus lauku labumus lieciet grozos un saišķos un uz Sābru tiergu!… burkāni, kāļi, kartupļi… sēnes, zaptes, zālu tējas, dabas veltes… Arī viss daiļumam un praktiskai lietošanai – rokdarbi, amatnieku darbi, dažādi našķi… Tirgū piedalīsies amatnieki no Braslavas (Baltkrievija). Šī diena tirgotājiem ir nozīmīga, jo pastāv ticējums – kā Miķeļa tirgū veiksies ar tirgošanos, tā veiksies arī visu gadu. Bet kamēr tirgoņi sacentīsies labākās preces piedāvāšanā –atliek vien izvēlēties labāko no labākā, ar purngalu piesist takti muzikantu jautro dziesmu pavadījumā un nobaudīt ko no nacionālās latgaliešu, baltkrievu, poļu, krievu, ukraiņu u.c. virtuvēm.
Varēs izgaršot īpašo, spēcinošo rudens zāļu tēju.
Vizināšanos ar zirgiem nodrošinās “Rudo kumeļu pakalni”.

SĀBRU KONCERTS
13:00 Tautas mūzikas ansambļa «СЯБРЫНА» (Braslava, Baltkrievija) koncerts.
13:30 Pūšaminstrumentu orķestra “Rēzekne” koncerts “Lapkritī”.
14:30 Grupas „Galaktika” koncerts „ Dzimtais novads”

Tirdzniecībai pieteikties lidz 26.septembrim Talr.:64625509, mob. 29114165; fakss: 64607652; e-pasts:rezkultnam@inbox.lv
Ieeja : brīva

«Kultūras mantojuma saglabāšana un popularizēšana Braslavas un Rēzeknes reģionos»
«Сохранение и продвижение культурного наследия Резекненского и Браславского регионов»
HISTORY FOOTPRINT, LLB- 1-102

Projektu partneri
Rēzeknes pilsētas dome
Braslavas rajona izpildkomitejas kultūras nodaļa
Braslavas muzeju asociācija
Резекненская городская Дума
Отдел культуры Браславского районого исполнительного комитета НИУК «Браславское районное объединение музеев»///

Par šīs publikācijas saturu ir atbildīga Rēzeknes pilsētas dome un tā nekādā veidā nevar tikt izmantota, lai atspoguļotu Eiropas Savienības uzskatus.