Mazdārziņu periodā pensionāriem biļete atkal būs 20 santīmi

No šī gada 1. maija līdz 1. oktobrim Rēzeknes pilsētas pensionāri pilsētas sabiedriskajā transportā atkal varēs braukt, izmantojot pašvaldības piešķirto atlaidi, proti, par biļeti maksājot 20, nevis 35 santīmus vai arī iegādājoties mēnešbiļeti ar 50 procentu atlaidi.


Domes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Rešetņikovs stāsta, ka pašvaldības budžetā šim mērķim paredzēti 78-80 tūkstoši latu.
Lai saņemtu atlaidi braukšanai pilsētas sabiedriskajā transportā, iegādājoties biļeti par 20 santīmiem, Rēzeknes pilsētas pašvaldībā deklarētie pensionāri var izmantot agrāk izsniegtās pensionāru apliecības. Savukārt tiem, kuriem būs jānoformē jaunas apliecības, jāierodas Pensionāru sociālo pakalpojumu centrā (Rēznas ielā 41). Apliecības saņemšanai jāiesniedz šādi dokumenti: iesniegums; pensionāra apliecības kopija; dzīvesvietas deklarēšanas izziņa (uzrādot oriģinālu); viena fotogrāfija (3×4 cm).
Transportlīdzeklī iegādājoties braukšanas biļeti ar atlaidi, pensionāriem būs jāuzrāda apliecība un par biļeti jāmaksā 20 santīmi.
Savukārt braukšanas mēnešbiļetes saņemšanai SIA „Rēzeknes Satiksme” jāiesniedz šādi dokumenti: pensionāra apliecības kopija (izsniegta Pensionāru sociālo pakalpojumu centrā); dzīvesvietas deklarēšanas izziņa (uzrādot oriģinālu).

Pēc dokumentu iesniegšanas katru mēnesi no 20. līdz 25. datumam pensionāriem būs jāapmaksā mēnešbiļete 50 procentu apmērā (10,50 lati).

Savukārt autobuss maršrutā Nr. 9 ar atiešanu no Blaumaņa ielas plkst. 8:09, 15:04, 17:04 iebrauks Koku ielā. Savukārt virzienā uz Blaumaņa ielu, Koku ielas autobusu pietura būs iekļauta maršrutos, kas no Vipingas izbrauc plkst. 8:39, 15:34 un 17:34. Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz pensionāru lūgumu, un darbosies tā saucamajā „mazdārziņu” periodā – no 1.maija līdz 1.oktobrim.

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja O.Petrova
Rēzeknes pilsētas domes aktualitātes arī portālā www.rezekne.lv