Ludzas Novada Goda pilsonis

Ludzas novada pašvaldība līdz 2012. gada 1. jūlijam izsludina kandidātu pieteikšanu apbalvojuma „Ludzas Novada Goda pilsonis” piešķiršanai.


„Ludzas Novada Goda pilsonis” ir augstākais apbalvojums Ludzas novadā. To piešķir fiziskām personām par sevišķiem nopelniem novada labā, kas var izpausties valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes vai saimnieciskajā un citā darbā. Par nopelniem uzskatāms gan izcils darbs, gan ilgstoša, priekšzīmīga un panākumiem bagāta darbība. Kandidātus šim apbalvojumam var izvirzīt domes deputāti, juridiskās personas, valsts un pašvaldību institūcijas vai iedzīvotāji.
Iesakot kādu personu šim apbalvojumam, jānorāda kandidāta:
1) vārds, uzvārds, dzimšanas datums, nodarbošanās, dzīvesvieta, kontaktinformācija; 2) dzīvesgājuma apraksts;
3) sabiedrisko aktivitāšu apraksts, par kuriem varētu piešķirt šo apbalvojumu. Jāiesniedz arī informācija par kandidāta pieteicējiem.
Apbalvojums „Ludzas Novada Goda pilsonis” tiks piešķirts Ludzas pilsētas svētku pasākumā ne vairāk kā vienai personai gadā. Par Goda pilsoņa nosaukuma piešķiršanu lems Ludzas novada domes izveidotā izvērtēšanas komisija 9 cilvēku sastāvā.
Informācija par apbalvojuma piešķiršanu tiks publicēta Ludzas novada pašvaldības mājas lapā www.ludza.lv, informatīvajā izdevumā „Ludzas Novada Vēstis” un būs pieejama Ludzas novada pašvaldībā un novada pagastu pārvaldēs. Personas, kurām piešķirts tituls „Ludzas Novada Goda pilsonis” tiks ierakstītas Ludzas Novada Goda grāmatā.

Svetlana Rimša