Līvānu novada ziņas


Šodien novada izglītības darbinieku sporta svētki;
Aicina izvirzīt iedzīvotājus Atzinības rakstam;
Jauniešu ceļojošā foto izstāde;
Dievkalpojumus jauniešiem;
Dzejas dienas Līvānu novadā.


Šodien novada izglītības darbinieku sporta svētki
Piektdien, 14.septembrī plkst. 15.00 Līvānu novada Sutru pagastā pulcēsies visa Līvānu novada izglītības iestāžu un pašvaldības darbinieku komandas, lai mērotos spēkiem ikgadējās izglītības darbinieku sporta spēlēs. Šogad spēles notiek jau trīspadsmito reizi.
Programmā paredzēta velo veiklības stafete, vadības divcīņa šaušanā, nūjošana, rulona velšana, slapjās cīņas ar balona mešanu, ratu vilkšana un citas aktivitātes.

Aicina izvirzīt iedzīvotājus Atzinības rakstam
Reizi gadā – Latvijas Republikas proklamēšanas dienā – Līvānu novada dome ar Atzinības rakstu godina īpašus darba darītājus – iedzīvotājus, ko Atzinības raksta saņemšanai izvirzījuši līdzcilvēki.
Līdz 15.oktobrim novada dome aicina pieteikt iedzīvotājus – godpilnus novadniekus, kuri būtu pelnījuši apbalvojumu šādās kategorijās: sabiedriskais darbs, izglītība, kultūra, sports, uzņēmējdarbība, medicīna, mecenātisms (labdarība). Apbalvojums tiek piešķirts vienam cilvēkam katrā kategorijā. Lēmumu par apbalvošanu pieņems Līvānu novada domes deputāti 25.oktobra domes sēdē, bet apbalvojumus un naudas balvas pasniegs Valsts svētku pasākumā 16.novemrbī Līvānu kultūras centrā. novembrī
Kandidāts jāpiesaka rakstiski, norādot šī cilvēka vārdu, uzvārdu, nodarbošanos, pamatojumu apbalvojuma piešķiršanai (apraksts brīvā formā), dzīvesvietu, kontaktinformāciju. Pieteikums jāparaksta vismaz 10 Līvānu novada iedzīvotājiem. Pieteikt var arī firmas, iestādes, NVO. Pieteikums jāiesniedz līdz 15.oktobrim Līvānu novada domes kancelejā, 210. kabinetā, Rīgas ielā 77, Līvānos.

Jauniešu ceļojošā foto izstāde
Līvānu 1.vidusskolā skatāma Līvānu novada jauniešu fotoizstāde „Mans novads – mans prieks”, kas sāk savu ceļojumu pa Līvānu novada skolām. Izstāde tapusi Līvānu bērnu un jauniešu centra projekta „ESI lietDERĪGS” ietvaros, tā bija skatāma Līvānu pilsētas svētkos.

Dievkalpojumus jauniešiem
Līvānu Romas katoļu baznīcā sestdien, 15.septembrī plkst. 17.00 notiks jauniešu dievkalpojums. Aicinātas ģimenes ar bērniem un novada jaunieši.

Līvānu domes deputāti apmeklēs novada skolas
Nākamnedēļ, no 17. līdz 21.septembrim Līvānu novada domes deputāti kopā ar domes vadību un Izglītības pārvaldi iepazīsies ar situāciju Līvānu novada izglītības iestādēs pilsētā un pagastos. Deputātus interesē, kā skolas uzsākušas jauno mācību gadu, kā arī kādas ir izglītības iestāžu lielākās vajadzības, kas būtu iekļaujamas nākamā gada pašvaldības budžetā.

Nākamnedēļ komiteju sēdes
Ceturtdien, 20.septembrī plkst. 9.00 Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēde, plkst. 13.00 Tautsaimniecības komitejas sēde, plkst. 15.00 Finanšu komitejas sēde, kurā izskatīs jautājumus virzīšanai uz Līvānu novada domes sēdi. Domes sēde 27.septembrī plkst. 9.00.

Dzejas dienas Līvānu novadā
Nākamtrešdien, 19.septembrī plkst. 13.00 Līvānu novada Sutru bibliotēkā dzejas dienu ietvaros pasākums bērniem, savukārt 22.septembrī Līvānu novada centrālā bibliotēka aicina uz tikšanos ar dzejnieci Liju Blūmu. Bibliotēkā joprojām skatāma arī izstāde „Līvānu dzimtsarakstu nodaļai 90”.

Jauna gleznu izstāde
Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā skatāma mākslinieces Unas Guras gleznu izstāde „Guras gleznas 12”.
Una Gura ir ne tikai profesionāla māksliniece, kura izstāda savas personālizstādes, bet savas zināšanas un prasmes nodod arī jaunajiem māksliniekiem, strādājot par vizuālās mākslas skolotāju Saskaņas pamatskolā un par glezniecības pasniedzēju Daugavpils Universitātes mākslu katedrā.
Una Gura ir dzimusi Daugavpilī, taču viņas senči ir nākuši no Līvānu novada. Mācījusies Daugavpils 1. vidusskolā. 1992. gadā absolvējusi Rēzeknes Lietišķās mākslas skolu, 1998. gadā – Latvijas Mākslas Akadēmijas Pedagoģijas – stājglezniecības fakultāti, kas ļāva uzsākt aktīvu darbību glezniecībā. Piedalījusies vairāk nekā 30 izstādēs, 15 plenēros, kā arī dažādos starptautiskos ar glezniecību saistītos starptautiskajos pasākumos Baltkrievijā, Dānijā un Lietuvā.
Neremdināmā kāre apgūt jaunas zināšanas māksliniece turpināja Daugavpils Universitātē, iegūstot divus maģistra grādus: maģistrs mākslā un pedagoģijas maģistrs. Pašreiz māksliniece aktīvi darbojas keramikas jomā un ir bijusi viena no organizatorēm I Starptautiskajā Māla mākslas festivālā „Latgales Māla Trauks” 2012. gadā Daugavpilī. Māksliniecei Unai Gurai izstāde „Guras gleznas 12” ir jubilejas izstāde, kas kā atzīst pati māksliniece, zīmīgi norisinās tieši Līvānos.
Tos, kurus izstāde ir ieinteresējusi to varēs apskatīt no šī gada 12. septembra līdz pat 20. oktobrim, savukārt visus interesentus satikt pašu darbu autori aicinām 20. oktobrī plkst. 14:00 Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē.
Centrs atvērts 9.00 – 18.00 (O.-Pk.); 10.00-16.00 (Se); brīvs – Sv., P.

Ginta Kraukle,
Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru daļas vadītāja
ginta.kraukle@livani.lv ; 65307270; 29492184