Līvānieši muzicē Starptautiskajā teātra, folkloras un mākslas festivālā „Māksla- tautas spārni” Lietuvā

14., 15.septembrī Līvānu 1.vidusskolas folkloras kopa Ceiruleits un Līvānu BJC folkloras pulciņa dalībnieki piedalījās Starptautiskajā teātra, folkloras un mākslas festivālā „Māksla- tautas spārni” Lietuvā.Šajā vērienīgajā festivālā ietilpa trīs mazāki festivāli.Folkloras jomas dalībnieki iesaistījās folkloras festivāla Aš pasiejau veina popa norisēs.


Festivāls sākās ar gājienu pa Telšiai ielām.Gājiens turpinājās gar Mastis ezera krastu līdz jaunatklātajai estrādei, kur notika Atklāšanas koncerts.Katrs kolektīvs sniedza 15 minūšu garu programmu. Tika sumināti tuvāki un tālāki ciemiņi. Visus priecēja mazās pupiņas , kuras atbrauca , ponija vilktos ratiņos.Garā pupa bija folkloras svētku “Aš pasiejau veina popa”simbols.Pēc Atklāšanas koncerta notika vakarēšana un dači.Katra valsts mācīja savas tautas dejas.
Otrajā dienā kolektīvu vadītāji piedalījās pieņemšanā pie Telšiai pilsētas mēra.Katram kolektīvam tika pasniegts Pagodinājuma raksts par piedalīšanos festivālā.
Lieliska gida pavadībā, varējām iepazīties ar Telšiai pilsētu.Pilsēta atrodas Mastis ezera krastā.Tā ir izvietota uz septiņiem pakalniem.
Prieks bija klausīties tik izcilu gidu! Pilsētā ir aptuveni 35.000 iedzīvotāju. Mūs pārsteidza krāšņā baznīca un skanīgie baznīcas zvani, centrālais laukums ar lielo lāča pulksteni, savdabīgā aka pilsētas centrā , pa cauruli plūstošā upe , strūklaka un ļoti daudzi skulpturālie veidojumi.
Ar sajūsmu varam stāstīt arī par karaliskajām brokastīm un pusdienām!
Pēcpusdienā notika festivāla Noslēguma koncerts Telšiai pilsētas teātrī.Mūs pārsteidza tautastērpu demonstrēšana.Tādā veidā varējām iepazīties ar Lietuvas novadu tautastērpiem.Lietuvietēm ir ļoti grezni pulsa sildītāji jeb mauči.Arī Latvijā sāk atdzimt mauču darināšanas prasmes. Tikām arī pie dāvanām.Katram kolektīvam tika uzdāvināts vārpu pušķis un launaga trauks, pildīts ar pupām.Protams, arī jāņogu ievārījums.Šīs ogas lietuviešiem ir īpašā cieņā.
Pa ceļam apskatījām arī Krusta kalnu.
Prieks par divām skaistām, piepildītām dienām! Paldies par atbalstu bērnu vecākiem, Līvānu BJC, Līvānu novada domei, Līvānu 1.vidusskolai un brīvprātīgā darba veicējai Sandrai Kivleniecei!

Lai aplūkotu fotogaleriju, uzklikšķiniet uz bildes!