Latgalē svinēs tautas muzikantu svētkus


Šajā nedēļas nogalē Viļānos un Barkavā jau 12.gadu pēc kārtas tiks rīkoti tradicionālie Tautas muzikantu svētki, pulcējot tautas mūzikas vecmeistarus, jauniešus, kapelas un folkloras kopas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.


3.augustā, plkst.20.00 Viļānos, Lakstīgalu salā notiks svētku atklāšana, kuras laikā uzstāsies Viļānu novada tautas mūzikas vecmeistari. Plkst.20.30 sāksies etno, post-folk mūzikas un instrumentālās mūzikas grupu, kapelu, ārzemju viesu koncerts un zaļumballe.

4.augustā, plkst.13.00 Barkavas kultūras namā tiks rīkots seminārs Tradicionālās mūzikas iekļaušanās kultūras darbā. Mūsdienu situācija un sadarbības iespējas. Semināru rīko Pārdaugavas tautas mūzikas un Tautas muzikantu biedrības.

Plkst.15.00 koncertā mūzikas vecmeistari dalīsies pieredzē un spēlēs kopā ar jaunajiem muzikantiem, demonstrējot dažādu instrumentu spēles tehnikas. Vakarā muzicēšana turpināsies arī Barkavas ielās un pagalmos.

Plkst.18.00 svētku noslēguma koncertā pulcēsies kapelas no Saldus, Jēkabpils, Kārsavas, Rēzeknes, Rīgas, Gulbenes, Viļāniem, Aglonas, Ventspils, Salacgrīvas. Uz skatuves kāps arī mūziķi no Lietuvas un Igaunijas.